foto: zipzop.nl

De nachtzuster

Ze was moe, de hele dag al. Ik word te oud voor dit nachtwerk, ging het door haar heen. Maar ja, er moet toch geld verdiend worden, van Peters AOW alleen is het geen doen.

Half elf. Even de laatste medicatie voor meneer Janssen en dan zelf ook maar de bank opmaken voor de nacht. Geen tv meer kijken, gewoon gaan liggen en hopen dat meneer Janssen door kan slapen op de temazepam. Een nachtje doorslapen zou wel lekker zijn. Volgende nacht nog en dan weer een week thuis. Even nog een appje. ‘Hallo lieverd, ik ga slapen nu. Ben moe. Truste!’
Meteen een appje terug. ‘Slaap lekker schat. Ik kijk nog even voetbal en dan ook slapen. Truste.’

Om half acht de volgende morgen komt de wijkverpleegster binnen en treft meneer Janssen aan die haar niet begrijpend en paniekerig in een omgewoeld bed aankijkt. Op de bank ligt de nachtzuster, sereen, haar gelaat asgrauw. In haar slaap heengegaan.

©Ben Voorend            13/11/2022

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.