Ademen

De maalstroom van gedachten doorbreken, of het nu om corona gaat of een app/telefoon/ Skype-contact met de kinderen, werken met de collega’s of belangstelling voor de buren.

Om gedachten vanuit je hart te laten stromen, is het goed om af en toe op je ademhaling te letten. Dan draaien ontmoetingen thuis, life en online nog steeds, of nu juist, om verbinding. Je gevoelsleven waarnemen, maakt je bewust op het moment dat emoties en gevoelens de kop opsteken. In plaats van ze te onderdrukken, er op een wijze manier mee omgaan: essentieel! In plaats van je af te reageren, er even afstand van nemen door bijvoorbeeld een glaasje water te drinken, een kijkje in de spiegel, of fysiek letterlijk een stapje terug te doen: effectief!

We staan de hele dag áán. We ademen te snel en verbruiken daarmee onnodig veel energie. Kun jij goed ontspannen? Als je ontspannen bent adem je zes tot tien keer per minuut, niet meer.

Zelfbewustzijn en zelfonderzoek maken ons bewust van de kracht van gedachten. Adem je af ten toe met aandacht? Dat lucht op …

© Conchita Willems            7/11/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.