alles wat mij lief is – door Erica van Vugt

/, Gedichten/alles wat mij lief is – door Erica van Vugt

alles wat mij lief is – door Erica van Vugt

 

 

 

 

 

 

 

alles wat mij lief is… dat ben jij

als ik dwaal tussen je hoogtes

jij mij je dieptes toont

mij brengt

waar ik wil komen

je steeds kan overbruggen

 

als ik je voor even wil verlaten

 

dan zie ik hoe jij in nieuwe vertes trilt

je met mij de vrijheid neemt –

als boten die de golven maken

de kades raken

keer ik steeds weer terug naar

jou – je groen

waar ik wit en blauw omarm

jij mij je luwte geeft

en ik je ziel voel kloppen

 

dan kus ik je in stilte

waar jij levens verder stroomt

want alles wat mij lief is…

dat ben jij…

Rotterdam

 

© Erica van Vugt 5/05/2028

PS
Erica heeft dit gedicht speciaal geschreven voor de uitzending van 5 mei 2018 van Radio Rijnmond, waar zij was gevraagd een gedicht voor te komen dragen. Haar voordracht en het interview is terug te luisteren via de link: https://www.rijnmond.nl/radio/programma/13/Vraag-het-de-Bieb . U klikt vervolgens op het blokje ‘terugluisteren’, dan op ‘vraag_het_de_bieb_uur2_05_05_18.mp3’ Op ca. 15 minuten vindt u haar.

Wilt u reageren op dit gedicht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief.
Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.

 

 

 

Door |2018-05-10T13:26:29+00:0006/05/2018|Erica van Vugt, Gedichten|1 Reactie

Eén reactie

  1. Erica 10/05/2018 om 08:06 - Antwoorden

    Attent Ben, de foto van Rotterdam! Dank je!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij gebruiken cookies. Wijzig uw cookie-instellingen of klik op ‘Accepteren’ als u verder wilt gaan. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om u de beste surfervaring te bieden. Wilt u verder gaan op deze website, wijzig dan uw cookie-instellingen of klik op ‘Accepteren’ om aan te geven dat u akkoord gaat met deze instellingen.

Sluiten