alles wat mij lief is… dat ben jij

als ik dwaal tussen je hoogtes

jij mij je dieptes toont

mij brengt

waar ik wil komen

je steeds kan overbruggen

 

als ik je voor even wil verlaten

 

dan zie ik hoe jij in nieuwe vertes trilt

je met mij de vrijheid neemt –

als boten die de golven maken

de kades raken

keer ik steeds weer terug naar

jou – je groen

waar ik wit en blauw omarm

jij mij je luwte geeft

en ik je ziel voel kloppen

 

dan kus ik je in stilte

waar jij levens verder stroomt

want alles wat mij lief is…

dat ben jij…

Rotterdam

 

© Erica van Vugt 5/05/2028

PS
Erica heeft dit gedicht speciaal geschreven voor de uitzending van 5 mei 2018 van Radio Rijnmond, waar zij was gevraagd een gedicht voor te komen dragen. Haar voordracht en het interview is terug te luisteren via de link: https://www.rijnmond.nl/radio/programma/13/Vraag-het-de-Bieb . U klikt vervolgens op het blokje ‘terugluisteren’, dan op ‘vraag_het_de_bieb_uur2_05_05_18.mp3’ Op ca. 15 minuten vindt u haar.

Wilt u reageren op dit gedicht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief.
Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.