Amor gignit amorem is Latijns voor Liefde schept liefde. Net als dit verhaaltje, raakt het me. Een kleine jongen kwam met zijn moeder langs een grote kathedraal. Hij keek omhoog en zei: “Kijk mama, die grote ramen zijn toch heel erg vies, die zien er niet mooi uit!” Waarop de moeder hem meenam naar binnen. Daar waren de ramen die er van buiten grijs en vies uitzagen, opeens stralend licht in de prachtigste kleuren. De jongen was verbaasd en keek zijn ogen uit. Boven het altaar was een bijzonder mooi raam met veel heilige figuren. En door één figuur scheen net de zon, zodat die helder stralend oplichtte. “Mama, wie is dat?” wilde de jongen weten. Z’n moeder antwoordde: “Dat is een heilige, de heilige Franciscus.” De jongen onthield dat goed. Een paar dagen later vroeg de onderwijzer op school aan zijn leerlingen: “Wie kan mij zeggen wat een heilige is?” Grote stilte in de klas. Alleen de kleine jongen stak zijn vinger op en zei: “Ik weet het. Een heilige is een mens waar de zon doorheen schijnt!”
Bron: https://stiltemomentjes.nl/verhalen-mail/

 

Lezen en schrijven voedt je denkkracht. Opletten hoe je ziet, hoort, en wat je je afvraagt, denkt, voelt is gezond. De kracht van scheppende gedachten, intuïtie en gedrag ervaren is toch fantastisch? Ontdekken hoe het leven creatief en relatief werkt is het waard! Besef hoe wij een gemeenschap vormen. In de buurt, in de woonplaats, in het land, op de planeet. Direct al, vanaf de geboorte. Door scheppende aandacht bevorderen we saamhorigheid: hoe wonderwijs.

Gezegend einde- en nieuwe jaar! Opdat er in 2020 Liefde en vertrouwen in en om ons heen is, waar we ons ook bevinden.

 

©Conchita Willems                30/12/2019

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.