Je bent zo mooi anders dan ik, natuurlijk niet meer of minder, maar zo mooi anders, ik zou je nooit anders dan anders willen. ~ Hans Andreus

Niet alleen kinderen, ook volwassenen leren zichzelf en de wereld kennen via spel. Bij kinderen zie je dit bijvoorbeeld als een kind voor het eerst naar de dokter is geweest: het kind gaat daarna vaak zelf doktertje spelen. De ervaring wordt verwerkt. Naast voor de emotionele ontwikkeling, is spel ook van belang voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Kinderen die samen spelen, leren onderhandelen, ruzie maken en ook ruzies weer oplossen. Vaardigheden die wij volwassenen ook goed kunnen gebruiken. De Amerikaanse psychiater en speelexpert Stuart Brown zegt dat spellen meer zijn dan plezier alleen. Genoeg spel zorgt voor gelukkige, slimme volwassenen — en het blijven volhouden maakt ons slimmer op elke leeftijd. Hij wijst erop dat, als je een slechte dag hebt, je dit kunt doen: spring op en neer, wiebel heen en weer — en je gaat je beter voelen. Wat is het leuke aan spelen? Het spel zelf! Als het doel belangrijker is dan de daad, is het waarschijnlijk geen spel. Niets stimuleert de hersenen zoals spelen. Een spel activeert de kleine hersenen, legt veel impulsen in de frontale kwab — het uitvoerende gedeelte – en helpt contextueel geheugen te ontwikkelen.

Laat je je verrassen door het kaartspel Even Anders, dat inspeelt op deze vaardigheden en ontwikkeling? Het spel gaat over de betekenis van religie en levensbeschouwing in het dagelijks leven van mensen: eten, kleding, bidden, inrichting van het huis of bijzondere levensmomenten. Het spel en het bijbehorende boekje besteden aandacht aan hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, katholicisme, protestantisme, islam, humanisme en ietsisme. De kaarten zijn duidelijk en fraai vormgegeven. Het kaartspel is een prima middel om aandacht te besteden aan een belangrijk aspect in het leven om ons heen: oog hebben voor wat betekenis heeft in het alledaagse leven van mensen. Het spel bestaat uit de volgende categorieën van belangrijke gebeurtenissen uit iemands leven. Bidden ~ Huiselijkheid ~ Kleding ~ Na de dood ~ Eten ~ Feesten ~ Afscheid ~ Geboorte ~ Huwelijk.

Via onderstaande link vindt u meer informatie: http://www.evenanders.nu/producten/kaartspel-even-anders-nieuwe-versie-site-else/; u kunt het bestellen via bestelformulier: http://www.evenanders.nu/bestelformulier/

Veel speelplezier!

© Conchita Willems                   28/07/2018

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.