Afgelopen zaterdagavond ‘Carmiggelt – kroegverhalen’ bijgewoond, verhalen van Simon Carmiggelt in een café-enscenering door Toneelgroep Maastricht. Via Zoom konden we dat bijwonen.

We hebben ervan genoten. Het was leuk om enkele verhalen van Carmiggelt voorgedragen te horen worden. Via Zoom konden we de andere kijkers zien en die werden er ook bij betrokken. Zo hoorden we van volslagen vreemden wát hun nu zo aantrok in Carmiggelt, wáár zij elkaar ontmoetten, hun eerste kus. Tussendoor was er lekkere livemuziek en kon iedereen meezingen. Net als in de kroeg. Sommigen zaten ondertussen lekker te genieten van hun wijntje of biertje met een bittergarnituur zoals je dat ook in het café kon bestellen, met wat kaasblokjes, plakjes worst, olijven, nootjes. Sommigen, zeg ik, want woonde je buiten de regio Maastricht dan had je pech. De keurig vacuüm gesealde pakjes en flesjes drank konden vanwege de drukte en gladheid niet op tijd door Post.nl door heel het land bezorgd worden. Nou ja, wij hadden zelf nog wel iets in de proviandkast. De communicatie daarover verliep trouwens uitstekend, er was direct mailcontact mogelijk.

De voorstelling duurde een uur en we hadden echt het gevoel uit geweest te zijn. Weer thuis konden we genieten van de gebruikelijke rotzooi: Wie is de mol, Moltalk, RTL4. We bleven bij Najib hangen op SBS 6. Bekende grappen, maar leuk genoeg om die weer eens te zien. Ook nog een stuk gezien van de film ‘Youth’. Genoeg om die eens helemaal te willen zien op een vroeger tijdstip, misschien wel op Netflix.

Vandaag kwam de postbezorger met ons pakketje bittergarnituur. Keurig verpakt. Nu nog een avond voor de film ‘Youth’ uitzoeken. Zo genieten we tweemaal van ons avondje uit.

© Ben Voorend           15/02/2021

PS Er zijn nog drie voorstellingen bij te wonen. Kijk voor reserveringen op de site www.toneelgroepmaastricht.nl

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.