ER IS EEN NIEUWE PLATENZAAK GEOPEND

Eigenlijk hoor je alleen maar dat er platenzaken dicht gaan.
Maar vorige maand is er een bijzondere nieuwe platenzaak – met de naam “Bier & Vinyl” – geopend. De naam zegt het al: het is een bar én een platenzaak.
Nu mag je volgens de wet geen kroeg openen in een platenzaak (of andersom). Maar dat heeft de eigenaar – Henk Bakker – als volgt opgelost: als je binnenkomt sta je in de platenzaak. Loop je die door, dan moet je een deur door (die altijd openstaat) en dan kom je in de kroeg. Zelf noemt Henk het “geen kroeg en geen platenzaak”.

Het idee volgens Henk is: “zoals je vroeger in een platenzaak lekker je elpee op een draaitafel kon afspelen en luisteren met een koptelefoon op, zo kan dat nu ook met een regionaal biertje erbij.”
Het idee komt uit België.
Henk is een echte muziekman. Heeft radio gemaakt en is d.j. geweest in een discotheek.

De zaak zit in een pand uit de 17de eeuw. De fundamenten van het pand gaan terug naar de 16de eeuw.
In het pand heeft o.a. een hoedenzaak en een dierenwinkel gezeten.
De inrichting van de platenzaak is simpel. Houten stellages vol met lp’s en singles. Ook wat op CD, maar dat is in de minderheid.

Voor de kroeg heeft Henk in Zeeland een houten bar met ornamenten gekocht. De bieren (op fles) komen uit de directe omgeving. Je neemt je plaat mee vanuit de winkel; zet de plaat op één van de acht draaitafels, koopt een biertje (of een glaasje wijn) en neemt plaats in de Chesterfield bank of in één van de leren stoeltjes.

Er is geen popmuziek. De zaak heeft zo’n zestigduizend (!) geluidsdragers met sixties, oude soul, country en rock ’n roll.

Voor een bezoek aan de zaak moet je wel een reisje maken. Het adres is: Hoogstraat 59 te Schiedam.

 

© Herbert Bos             30/04/2019

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.