Hoe draag ik bij tot verlichting bij het zorgen voor elkaar en de wereld in de coronacrisis? Hoe een voortdurend nieuwe balans te vinden? Wanneer je met de ogen van liefde naar binnen gaat, zullen goede gedachten je helpen. Tijdens een stiltewandeling door het Amsterdamse bos vond ik mijn focus gelukkig weer terug. Af en toe is het verwarrend om positief te blijven.

Maandag is het Koningsdag. Amstelveen Oranje heeft inwoners en bedrijven opgeroepen om voor de ramen aan de straatzijde een oranje uiting te plaatsen. De straten zullen leeg blijven op 27 april. De lokale omroep RTV Amstelveen (die normaal gesproken live verslag doet van de Koningsdagviering) gaat dit keer rijdend door Amstelveen beelden van deze oranje-uitingen registreren en uitzenden. Het inspireert om deze feestdag mogelijk te maken door kleurrijke verbinding in de straten. Geen vrijmarkt, geen feestvierende mensen op terrassen en straathoeken, geen muzikale kinderen en bands. Wel een bijzondere en creatieve mogelijkheid om de verjaardag van ons staatshoofd samen in ere te houden. Verder gaat Amstelveen Oranje langs bij onze verzorgingshuizen met 3.000 oranje tompouces voor bewoners en zorgmedewerkers.

Na de ochtendwandeling in de natuur nabij is mijn creatieve wil weer terug. Jawel, op Koningsmaandag het raam versieren met oranje vlinders en de vlag met wimpel in top. Het zien van versierde ramen en vlaggen maakt de straten vast prachtig. Blije Koningsdag voor ons allemaal. Met respect voor onze veilige samenleving.

Hieronder ter info de landelijke afstemming:

06:19 uur – Vanaf zonsopgang mag iedereen de vlag en wimpel uithangen

09:45 uur – In heel Nederland worden klokken geluid

10:00 uur – Heel Nederland zingt het Wilhelmus

10:10 uur – Felicitatie aan Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Op televisie zendt NOS een speciale terugblik uit op voorgaande Koningsdagen

15:00 uur – Door heel Nederland houden muzikanten solo-optredens voor ouderen

16:00 uur – Iedereen heft het glas op de koning tijdens een Nationale Toost

19:00 uur – NOS zendt een speciale uitzending over Koningsdag in coronatijd

© Conchita Willems            25/04/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.