In het eerste weekend van mei worden de wegen rond Hoofddorp overspoeld door klassieke en moderne Citroëns. Het was 1995 dat de eerste CitroMobile het levenslicht zag, destijds in de Veemarkhallen te Utrecht, vanaf 2011 moest het evenement uitwijken naar Vijfhuizen. Citromobile is een begrip geworden als een nationaal en internationaal evenement voor alle bijzondere typen die Citroën vanaf 1919 heeft geproduceerd. Dit jaar vierden ze het 25 jarig jubileum en de 100 ste verjaardag van Citroën. Als enorme liefhebber van het merk, plan ik steevast een bezoek om te genieten van een heerlijke middag met andere Citrofielen.

De evenementenhal is onder te verdelen in een binnen en overdekt buitengedeelte. Binnen geven de Citroënclubs acte de presénce. Er zijn maar liefst 35 Citroënclubs in Nederland. Een aantal is jaarlijks aanwezig op het evenement en laten de prachtigste gerestaureerde auto’s zien. Kosten nog moeite worden gespaard. Ook zijn er ongeveer 155 standhouders aanwezig die zich bezig houden met de verkoop van onderdelen, miniaturen, allerhande Citroën artikelen en klassiekers. Citroën Nederland bied de mogelijkheid om proef te rijden met de nieuwste modellen. Op het parkeerterrein staan de juweeltjes van de bezoekers, honderden, in verschillende kleuren, uitvoeringen en types.

Afgelopen weekend kon ik weer genieten van al dat moois. Als eerste schreef ik me in voor een proefrit met de nieuwe C5 Aircross, het zusje van de Peugeot 5008, de DS 7 en de Opel Grandland. De C5 is voorzien van vering met Progressive Hydraulic Cushions en Advanced Comfort Seats. Dat voelt bijna zo goed als de hydraulische vering waar Citroën vroeger bekend om stond. Tevens kon ik kiezen voor de 8 traps automaat, die in tegenstelling tot een aantal jaren terug wel een fijn rijgevoel geeft.
Na een heerlijke rit keerden we terug naar de beurs. Het toeval wilde dat ik onlangs een proefrit maakte met de nieuwe DS3 Crossback en daar dezelfde begeleider mee kreeg. Hij herkende mij direct. Terug op de beurs ging ik op zoek naar 2cv’s voor mijn verzameling. Er is zoveel te koop dat je keuzes moet maken. Het thuisfront maakt zich al langer druk over de almaar groeiende miniatuur verzameling. Even een broodje gegeten bij de foodtrucks (ook van het favoriete merk) om daarna wat foto’s te maken van de prachtige auto’s die binnen tentoongesteld waren. Uiteindelijk kon ik nog wat ansichtkaarten scoren en een prachtig boek. Het werd tijd om de parkeerplaats te bezichtigen. Het is mooi om te zien dat het evenement ook wordt bezocht door buitenlanders. Je ziet de mooiste auto’s, vaak in hele goede staat.

CitroMobile voor de 25e keer, het was het bezoeken waard. We hopen maar op het volgende jubileum.

© Joost Baris              6/05/2019

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief