Een lokale cursus Heilige boeken is corona proof gestart in een wijkcentrum. Onze stadsdominee was de eerste spreker. Vanaf 2016 is Werner Pieterse al in onze woonplaats stadsdominee: https://wernerpieterse.nl/ Hij wist de aandacht van de 12 cursisten vast te houden door de betekenis van de Heilige boeken uit het Christendom, met historisch besef te onthullen. Heldere uitleg rond Oude en Nieuwe Testament, de woordkeus in de oude tijden en in het nu, de Bijbelse verhalen en gedachten die de deelnemers deelden: hoe bloemrijk waren de bespiegelingen. Heilige boeken begrijpen is een hele klus. Tegelijkertijd door zelfreflectie zo dichtbij voor gelovigen.

Het doel van de cursus is kennis maken met de Heilige boeken van verschillende godsdiensten. In Amstelveen is werken aan verbinding belangrijk en de sleutel is kleurrijk ontmoeten. Vier religieuze sprekers vanuit verschillende stromingen wisselen van gedachten met de cursisten over de Heilige Boeken uit hun stroming.  Het is prachtig dat de heer Ton Liefaard van https://www.handvestvoorcompassie.nl/ op de slotavond de cursisten en de vier sprekers meeneemt naar het thema compassie.

Corona maakt dat er veel verandert. Er is weinig houvast. Sommigen moeten nog thuis blijven werken, anderen mogen af en toe naar kantoor. In de zorg, het onderwijs en als ondernemers ben je gewoon super alert werkzaam elke dag. Hoe gaan wij om met deze continu veranderende wereld? Hopelijk draagt de cursus Heilige boeken bij om de focus gericht te houden op eigen positieve inspiratie. Mogen u en ik het licht in onze geest meer en meer ontdekken en elkaar zo helpen in deze roerige tijd.

© Conchita Willems            25/09/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.