Het thuiswerken vs kantoor.

Bij gebrek aan gezellige uitstapjes is er tevens gebrek aan materiaal om een blog van te maken.
Op  kantoor was onlangs het plan gevat om elk team 1x in de 2 weken aanwezig te laten zijn. Maandag 28 september was de eerste dag voor ons team om elkaar weer eens in levende lijve te zien en te spreken. Het was een gezellige dag waar vooral veel bijgepraat werd tussen de werkzaamheden door en wat ook oogluikend werd toegestaan door onze teamleider.

Buiten alle coronaregels in en om het gebouw is er vanaf 1 augustus nog een regel bij gekomen, op het terrein mag niet meer gerookt worden, geen beschutte rookplek meer, maar zo’n 50 meter verderop langs de Amstel je sigaretje opsteken. Nu zullen velen denken dat dit een mooie gelegenheid is om te stoppen, maar ik hou mij nu nog steeds vooral bezig met goede voeding en veel beweging, dat stoppen met roken komt in de toekomst wel wanneer ik het kan aanzien dat er ongewenst gewicht bij gaat komen door het veranderen van de spijsvertering.

In de middag begonnen er al maatregelen te lekken wat dezelfde avond in de persconferentie ter sprake zou komen, het besef kwam dan ook steeds meer dat dit wel eens voorlopig gelijk de laatste keer zou kunnen zijn dat wij als team bij elkaar waren. Wat doe je dan? De vergeten spullen van een half jaar geleden maar in je tas erbij proppen en er maar vanuit gaan dat dit nog heel lang gaat duren.

Nu heb ik een half jaar met plezier thuis gewerkt hoor, van mij mag dit best wel een onderdeel van het werk blijven, alleen de reistijd al die ik niet meer heb, heeeeerlijk!

Wel heb ik tussendoor ook echt wel problemen ervaren.
Mijn werkplek had ik in de huiskamer en hoe langer alles duurde hoe meer moeite ik kreeg om werk en privé te scheiden. Op mijn vaste vrije woensdag begon het zelfs als spijbelen te voelen als ik wat leuks voor mezelf wilde gaan doen op die dag. Tijd om in te grijpen dus.
Een extra monitor werd gekocht en een plek op zolder ingericht aan een veel te hoog bureau en de afgelopen zomermaanden ook verre van ideale werkplek en dus weer beneden aan de eettafel gezeten. Inmiddels heeft de logeerkamer de functie kantoor erbij gekregen, soms warm maar valt beter door te luchten, ik hoef niet die smalle trap naar de zolder meer op en ja, het evenwicht is weer terug wat werk en privé betreft. Dit kan ik wel volhouden, online meetings met de collega’s en af en toe elkaar eens opbellen voor een praatje.

We leven in een onzekere tijd, waar ieder op zijn manier mee omgaat. Ik zie in ieder geval het thuiswerken wel als een positieve wending in mijn leven.

 

© Petra van Harskamp                 30/09/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.