Mijn oude tante To gaf me haar beeldje van de 3 aapjes HOREN ZIEN ZWIJGEN. Ze vertelde vurig over de betekenis ervan en ik besefte haar pleidooi:

Horen, zien en zwijgen is de stille kracht

Respectvol anderen eren in hun ware macht

Laat de Liefde stromen zoet van hart tot hart

Goede gedachten verbinden ieders vreugde en smart

 

Stilte is alles: de vernieuwende slaap, de zuiverende droom, de reinigende woorden. Stilte is altijd bij je. Ontspan je lichaam, ontspan je hoofd en je ogen. Adem zacht en diep in. Adem zacht uit. Voel je de stilte in je lichaam? Geniet van de stilte die wij zijn.

Goede gedachten beschermen. Slechte gedachten doen kwaad om je heen! Als een gedachte in je geest opkomt, gebruik je dan je onderscheidingsvermogen om na te gaan of ze goed of slecht is? De snelheid van je gedachten neemt af als je ze serieus neemt. Als je onmiddellijk handelt zoals je gedachten je ingeven, neemt die snelheid juist toe. Neem toch de tijd om je gedachtegang door grondig onderzoek te leren kennen. Onderzoek voordat je handelt. De innerlijke raadgevers wie, wanneer, waar, wat en hoe helpen je hierbij. Als je weet wat je denkt, als je de juiste antwoorden kent hierop, kun je je oordeel vertrouwen. Neem je goed waar? Voel je ook stilte, eenvoud en nederigheid in plaats van lawaai, gecompliceerdheid en hoogmoed?

Moge het goede ons verbinden.

(c) Conchita Willems        1/07/2018

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.