‘Hoe boks je zo waanzinnig veel dingen voor elkaar?’

‘Een meer dan full-time baan, mijn blog, een boek schrijven, in de weekends cursussen, uit met vriendinnen en een gezin? Bedoel je dat?’

‘Ik zou het niet trekken – word al moe bij de gedachte aan alles wat er uit jouw handen komt.’

‘Was bij mij ook niet zo, een paar jaar terug. Kon je me na het acht uur journaal opvegen. Nu ga ik dan nog even lekker zitten schrijven.’

‘Respect! En wat maakte het verschil tussen vroeger en nu?’

‘Leefstijl. Mijn dieet omgegooid, meer bewegen – heb je al van beweeg-snacks gehoord? – en ik slik ook een supplement.’

‘Dieet? Vast je soms dagenlang?’

‘Nee dat niet. Ik eet bijna geen brood meer, en vervang gewone aardappelen door zoete aardappelen. Altijd twee stuks fruit per dag en heel veel groenten. Eieren met spek dus niet op een bammetje maar op spinazie of op een paar groene asperges als ontbijt. Lunch een soep meestal. Drie maal per dag eten en totaal geen tussendoortjes. En als ik te weinig weeg, eet ik een paar gewone aardappels.’

‘En dat is de truc?’

‘Voor een groot deel wel. Wil jij soms ook meer energie?’

 

[Dit is een Doorsel, een dialoog van rond de 200 woorden.]