2 gewonden bij een schietpartij, auto aangereden door trein, vrachtwagen omgevallen, staking hier, gevallen vliegtuig daar. Nieuws tegenwoordig is naar mijn mening geen nieuws meer. Het lijkt wel alsof ze de drama omhoog schroeven in het nieuws, omdat het anders niet interessant meer zou zijn. Echter zou ik het interessanter vinden als gemeld word hoeveel ouderen die dag geholpen zijn om over te steken dan dat ergens in een land (ver weg) een staking is.

Maar goed nieuws is niet interessant. De media wordt momenteel overladen door negativiteit zowel in de reacties als wat je tegen komt. Maar kijk eens goed rond, want mij is toch wel iets opgevallen wat anders zou moeten. Als iemand een persoonlijk doel bereikt heeft van bijvoorbeeld 20 kilo afvallen word daar nagenoeg niets over gezegd. Maar als dezelfde persoon door een onbekende zonder reden aangevallen word zul je merken dat binnen een mum van tijd iedereen erover gehoord heeft.

Waarom word er zo negatief gekeken naar de wereld? Het is niet raar dat als men naar zijn/haar leven kijkt ze alleen maar de mislukkingen zien, want slecht nieuws geeft aandacht en goed nieuws wordt nagenoeg genegeerd, als het al niet afgekraakt wordt door anderen. Het is niet raar dat men denkt dat er niets goeds bestaat in de wereld aangezien ze alleen maar het slechte te zien krijgen en het is niet raar dat men steeds minder mooie gebaren maakt naar anderen, want omdat je het nergens ziet gebeuren, is het de norm ook niet meer. En je wilt toch ook niet de enige zijn!

Nu snap ik ook wel dat als je als nieuwsbrenger niet als enige alleen maar zoetsappige berichten kan delen, want de mensen zijn dat dusdanig niet gewend dat je daardoor je publiek verliest. En natuurlijk gebeuren er op een dag ook wel wat naardere dingen. Maar vaak als ik eens het nieuws kijk, lijkt het alsof ze zoeken naar slecht nieuws en dit dusdanig uitmelken dat je 3 dagen later nog kijkt naar beelden van dat ze een vermist persoon zoeken. Het is overdreven, het is drama en ik vind het soms daarom ook dat ze zelfs over lijken gaan.
Hetzelfde als dat er hypes lijken te zijn over welke doelgroep het slachtoffer zijn. Dan is er een reeks van treinen, dan een reeks van vliegtuigen en dan zijn er weer overvallen die gepleegd worden.

Hart van Nederland lijkt gelukkig nog wel te kijken naar de positieve gebeurtenissen binnen Nederland en wellicht is er de hoop dat meerdere nieuwsmedia dit voorbeeld volgen. Want zeg nou zelf, hoe meer we met positief nieuws omringt worden, hoe groter de kans wordt dat wij als samenleving eindelijk positief in het leven staan en over anderen gaan denken waardoor de wereld stukje bij beetje weer positiever kan worden.

© Janelin           10/05/2019

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.