Mijn eerste IKJE – door Ben Voorend

/, Blog/Mijn eerste IKJE – door Ben Voorend

Mijn eerste IKJE – door Ben Voorend

Ik sta in de rij. Voor mij een man met naast hem zijn dochtertje van een jaar of vier: roze haarband in krullend zwart haar, roze gewatteerd winterjasje, spijkerbroek in roze moonboots.
Zij gedraagt zich voorbeeldig. Neuriet een kinderliedje, haar knuistje in haar mond. Zij kijkt naar mij op. Grote gitzwarte ogen. Ik knipoog, zij draait zich verlegen half weg. Ik zie onder haar arm een halflege rol Pringles. Als papa afrekent zie ik nóg drie rollen Pringles.

Mijn beurt. Paracetamol, één doosje. “Heeft u nog vragen over uw aankoop?”, vraagt de caissière.
“Nee, hoor”, zeg ik.
En ik denk: waarom vroeg je dat niet aan die man voor mij, die zijn kind een rol Pringles leeg laat eten?

 

BV 27/01/’18

 

Door |2018-01-29T11:54:06+00:0028/01/2018|Ben Voorend, Blog|0 Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij gebruiken cookies. Wijzig uw cookie-instellingen of klik op ‘Accepteren’ als u verder wilt gaan. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om u de beste surfervaring te bieden. Wilt u verder gaan op deze website, wijzig dan uw cookie-instellingen of klik op ‘Accepteren’ om aan te geven dat u akkoord gaat met deze instellingen.

Sluiten