1 april

‘Hé, jij bent toch van de Spar?’

‘Ja meneer’, zeg ik netjes tegen de fietser die naast mij heeft haltgehouden. Het is een volwassen man met korte rossige krulletjes en een groen windjack zonder mouwen. Zijn blauwe ogen kijken mij vriendelijk aan. Hij glimlacht.

‘Weet jij of jouw vader al garonduls verkoopt?’

Ik ben acht en heb geen idee waar hij het over heeft. Hij ziet mijn niet-begrijpende blik.

‘O, die ken je niet? Nou, het is ook nieuw, maar het was op de televisie. Een garondul is een soort plintenleertje, maar dan half gedraaid. Zou je dat eens voor mij willen gaan vragen? Ik wacht hier wel even.’

Ik begrijp het nog steeds niet, maar met deze omschrijving zal mijn vader het wel weten.
‘Is goed meneer, ik ga meteen’, en weg ben ik.

‘Pap! Verkopen wij al garonduls? Er is een meneer die dat wil weten.’

Mijn vader kijkt mij geamuseerd aan.
‘En wat mag dat dan wel zijn?’

‘Nou, een plintenleertje of zoiets, maar dan een beetje gedraaid. Het was op de tv.’

‘Weet je wat voor dag het is vandaag, jongen?’, zegt mijn vader lachend.

Ineens begrijp ik dat ik erin getrapt ben.

© Ben Voorend          16/09/2018

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.