Geduld

in verbinding met jezelf, de ander en het creatieve leven zijn? Kan dat wel? Geduld ontdekken in jezelf en in de ander leiden je naar diepere lagen in jezelf. Van daar kun je steeds lichter leven en samen betrokken blijven. Zowel in vreugdevolle als in verdrietige tijden.

Als je je aandacht verlegt van je denken naar het begrijpen van elkaar, gebeurt dat gewoon. Zodra je jouw aandacht hebt verlegd van jouw denken naar het moment, kun je vorm geven aan de situatie. Welke behoefte speelt er? Welke gedachte is er? Welke emotie toont zich? Welke waarde verbindt in de situatie? Loop er niet van weg en zie die aan; kijk er nog eens goed naar. Dan kan er nieuwe beweging ontstaan. Dan sta je op de weg naar voorspoed. Een nieuwe deur opent zich als vanzelf.

Door het beoefenen van eerlijk zijn naar elkaar toe op begripvolle wijze, komt er die wijze afstemming. Het lijkt eenvoudig. Is dat zo?  Moed vinden om jezelf en elkaar recht in de ogen te kijken is essentieel. En bereid zijn om anders te gaan denken. Samen denken is zelf al een creatief besluit. Verschuivingsmomenten worden dan indrukwekkende ervaringen. Voor jong, volwassen en oud. Herkent u dit?

Je zelf en elkaar in situaties willen begrijpen, ook als het tegen zit. In stilte jezelf openhartig, eerlijk bevragen en correct informeren. Daarna de ander openhartig, eerlijk bevragen en correct informeren. Dan zijn wij in staat om situaties te overbruggen. Samen zoeken naar het  juiste gedrag. Liefde en licht eerst brengen in jezelf en dan in situaties? Het is ware levenskunst: de kunst der kunsten. Heb lief, blijf gezond en handel wijs. Geduld wordt beloond.

© Conchita Willems            9/10/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.