Kees en ik mochten bij het verjaarsfeestje van jongste kleindochter (9) zijn. Er was een spelletjesmiddag met een kwis, raadspelletjes, ballon versieren, verstoppertje, zangwedstrijd en nog meer. Ze konden punten verdienen en uitgeven, en uiteindelijk kregen ze een prijsje. De nummers 1 en 2 gouden en zilveren medaillons en de rest lipsticks. Ter afsluiting zoals ze gewend zijn van deze oma het Verteltheater. Dit keer over wat voor soorten diploma’s er bestaan. Zoals het diploma ‘rijkdom‘ en het diploma ‘succes’. Vooral het diploma ‘eenzaamheid oplossen’ bracht spraakwater teweeg. Bijvoorbeeld: “Je kunt met iemand die eenzaam is gaan wandelen!” En: “Er naar toe gaan en praten met elkaar!” En: “Samen een spelletje doen!” Ontroerend hoe bewogen de meisjes uitlegden hoe eenzaamheid bestreden kan worden. Ze wisten allemaal direct wat eenzaamheid inhoudt.

Eenzaamheid is natuurlijk een rot gevoel. De meisjes begrepen dat saamhorigheid heel belangrijk is. Zij wilden hun tijd en aandacht geven om iemand die eenzaam is, zich geliefd te laten voelen. Dat zij gewoon willen helpen; mooi hoor. De sleutel tot menselijkheid hebben ze door.

Als oma prijs ik me super gelukkig met deze meisjes.

© Conchita Willems    10/07/2019

 

 

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.