Denken over actuele situaties en zelf zinvol bezig zijn. Het is super belangrijk. Nadenken is ook een handeling. Je gedachten formuleren en tot uitvoering brengen; het doet je ervaren hoe je denkt. Je mind, geest: daar zijn je gedachten. Je stem: daar zeg je het mee, en je handen, je lichaam: daar doe je het mee. Dit besef van gedachten, woorden en daden die bij elkaar horen, inspireert tot zelfbewustzijn en goede gewoonten. Waar kijk ik naar, wat voel ik hierbij, waar kies ik voor?

Aandacht geven om discriminatie te voorkomen; een verantwoordelijkheid voor ieder mens, lokaal, landelijk en wereldwijd. Zowel voor bestuurders als voor bevolking is verstandig kiezen vanuit gewaar zijn, een oprecht gebeuren. Ieder vanuit eigen rol in de samenleving. We worden niet met discriminatie geboren. Het wordt ons ingelepeld. Maakt veel kapot. We kunnen beter. Als mens. Als samenleving.

Help: hoe helpen wij elkaar? Waar liggen prioriteiten in coronatijd?

De tijd van vertraging is een bewezen bescherming tegen het levensgevaarlijke virus. Update van de RIVM houdt ons bij de nog steeds voortdurende les: meer of minder slachtoffers gesignaleerd. Focus gericht op de waan van de dag leidt af. Dit betekent dat de situatie en omgeving meer invloed op mij heeft dan dat ik zou willen. Elke handeling begint met gedachtekracht. Is die gericht op de waan van de dag of op de primaire bedreiging van gezondheid in coronatijd? Op elkaar letten in deze vreemde tijd? Voel ik me verantwoordelijk voor de eigen gezondheid en die van de ander? Samen sterk. Dat besef helpt emoties in de hand te houden. En helpt bij de discipline om 1,5 meter afstand te bewaren.

Blijven letten op gezonde gedachten. Houd moed, heb lief en verbeter de wereld: vanuit zelfonderzoek, begin gewoon …

The Times They Are a-Changin, Bob Dylan zong in 1963 over de verandering van dat moment. Een goede verstandhouding tussen mensen creëren, gold toen, geldt nu en ook later in de tijd: https://youtu.be/JxvVk-r9ut8

 

© Conchita Willems            11/06/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.