High-event

 

 

 

 

 

 

Het is vrijdag na Hemelvaart, voor kleinkinderen een vrije dag. In “huize Gouda” zijn vier jonge logees gearriveerd, ik heb een dagje “De Kwakel” beloofd.
Zij zijn tussen elf en vijf jaar oud, zij weten niet waar hun oma is geboren. Tijd voor actie.
We nemen de trein en zitten daarna langdurig in de bus, dorp na dorp, weide na weide, totdat de eindbestemming in zicht is: De Kwakel.
Daar stond mijn wiegje. Daar wonen mijn broers: de oudooms van het viertal.

Op het enorme erf, (ja ja, hier heeft oma gespeeld), kijken zij hun ogen uit. Om de grootte, om de moestuin, om de spullen, om de vogels, de kippen, de hondjes.
“Oma, waarom ben je híer niet gebleven?” Tja.

We lopen door kassen met cactussen en stralende witte hortensia’s. Dan gaan we naar het “Enge Bos”, een natuurterrein beheerd door mijn broer en mijn nicht.
Dát was vandaag de grote belofte: spelen, modderen en vuurtje stoken in dat bos.
Met een beetje georganiseer kwamen ook de ouders van het viertal, hun oom en tante met de nichtjes, de verre oom uit Groningen met zijn zoon én opa uit Gouda.
Het feest kon niet op.

Hoewel Jeannette, de Grande Dame van het “Enge Bos”, zich vooral toelegt op het fenomeen high-tea, zo tussen drie en zes uur in de namiddag, verlegt zij haar hand er niet voor om een high-event te maken.

Wij kwamen te vroeg (moe van de busreis) of te laat ( toch nog druk, druk, druk) en iedereen wilde naast zoet ook wel een worstje.
Probleem? Nee hoor, Jeannette staat haar vrouwtje, onverdroten kookt, bakt, zet, braadt en praat zij. Geeft kinderen de ruimte en verwent de ouders.

Deze oma, met een schare kinderen, kleinkinderen en haar man genoten van een schitterende zomermiddag en -avond.
De zon kleurde rood, de kikkers kwaakten, een libelle streek neer op een koekoeksbloem: zestien mensenkinderen keerden voldaan huiswaarts.

Het was een high-event.

© Willie Lek, 1 juni 2019

Posted in FamilieKleinkinderen, Reizen

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.