Hoe kom je aan meubilair om je doelen te bereiken?

Uit kamer- cockpit- en torentjesoverleg ontstonden tafels. Wie kent de tafels niet? Voor velen nog steeds een stamp rijtje waarmee we allemaal slagvaardig hebben leren rekenen. Net nu dat rekenen met tafels een dieptepunt bereikt heeft zijn er andere tafels opgestaan de zogenaamde klimaattafels.

DE TAFELKEUZE

De tafel van de gebouwde omgeving was solide. Stevig blad van beton uit de 3D printer met dragers van baksteen. Alles kon probleemloos ter tafel komen. Alleen over de afwerking was onenigheid.

De tafel van de mobiliteit had het moeilijker. Gevaarlijke zwenkwielen wilden alle kanten op. Hij sjeesde overal in rap tempo heen met weinig oog voor de omgeving. De voorzitter reikte vergeefs een  bijzetafeltje aan als tijdelijke ondersteuning.

De tafelaars van de industrie hadden het nog moeilijker. Ze werden het niet eens over de keuze van de tafel. Een deel wilden iets elegants in de salonsfeer. Een ander deel voelde meer voor iets ambachtelijks. En een enkeling pleitte voor echte flex,  sta-zit combinatie, op- en uitklap. Niks haalde het.

De elektriciteitstafel had het makkelijk. Een energiezuinige lamp erboven, licht laten schijnen op de mogelijke en onmogelijkheden en klaar was hun advies.

Landbouw en landgebruik wilden helemaal geen tafel. Een frisse groene weide, eventueel een ruraal stukje grond….. Toen kwamen de kinderen het geheel verstoren.Ze eisten een eigen tafel voor het klimaat.

Men kwam er niet meer uit. De voorzitter had een Nijpend probleem. De gecijferdheid liet te wensen over. Alles moest opnieuw.

NIJPENDE CREATIVITEIT

Het gezamenlijke denkvermogen van de volwassenen zakte naar een gevaarlijk dieptepunt. De kinderen waren net op stoom gekomen en namen het over. Ze stelden voor eerst in een kringloopwinkel te gaan kijken en als daar geen goede tafels tussen zitten op naar Ikea. Daar is men net begonnen met meubels te verhuren, de testfase is van start gegaan in Zwitserland.

De reislustige volwassenen stelden voor gelijk naar Zwitserland af te reizen voor de juiste beleving. De kinderen veegden dat voorstel direct van tafel. Geen sprake van. Op naar het terras was hun devies en ze duwden de volwassenen snel naar buiten. Deze tafeltjes zijn prima want ‘weerbestendig’ en een wankele poot kan heilzaam werken. We kunnen bijna beginnen, zegt dan een rood mutsje; nog even die energieslurpende terrasverwarming uit, heelal-verwarming is niet meer van deze tijd. Het is onze tijd!

© Regine Nusselein          14/02/2019

Regine Nusselein/ trendwatcher duurzaamheid.  

Deze blog verscheen tevens op www.carewarecompany.com

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.