Huisvlijt is leuk, huisvlijt loont, huisvlijt in deze tijd verbindt. Bij huisvlijt denken veel mensen aan handwerken, koken etc. Maar bij mij is het ook schrijven en bloggen. Wat als je dit ook empathisch maakt? Dat waar je toch al goed in bent, doen voor elkaar? Zoals een lieve vriendin voor onze huiskamertafel haakte: zie hoe prachtig hierboven! Zoals het knutselwerk van kleinkinderen voor ons als oma en opa. Zoals een vriend die graag bakt, een heerlijke taart bakte. Zoals de zelfgemaakte kaarten die naar zorghuizen werden gebracht voor bewoners door een nabije vriendengroep. Zoals wij hulpvragen krijgen voor goederen, die uitzetten in ons netwerk, dan goederen ontvangen, en naar de behoeftigen brengen. Zoals … speurt u zelf gerust naar veelvoudig huisvlijt om u heen!

Jong en oud worden oprecht door huisvlijt aangeraakt, hoe fijn. Met hart voor elkaar kan er thuis dit bijzonder avontuur gevonden worden. Cool om een vaardigheid te doen, waar je plezier in hebt. Muziek maken, koken, tekenen, haken/breien, schrijven, podcast maken, legpuzzel maken, steentjes beschilderen en in de omgeving neerleggen voor een goede vinder: het kan gewoon van alles zijn. Kijk met ogen van compassie rond, in je buurt, in je familie, in je vriendenkring en netwerk, in je woonplaats. Jawel, geef huisvlijt zin, en beleef het effect. De ervaring zelf toont de waarde ervan. Bent u ook de verandering die je in de wereld wilt zien?

Vanuit de hemel groeit de aarde

Vanuit de hemel raakt zij aan

Goede gedachten zijn de oorsprong

En de beschermers van ons bestaan

Mogen deze wortels

Verankerd in ons zijn

Voeding geven aan de stam

Van de hersenen, ons brein

Opdat goede gevoelens signaleren

Ons blikveld in elke daad

Slechte gewoonten overstijgen

Besef van waan geeft raad

Want zo kan ik groeien

Tot lid van de maatschappij

De mensheid dienen wereldwijd

In liefde, licht en vrijheid

 

© Conchita Willems        5/02/2021

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.