Eindeloos hoor ik over de discussie dat vrouwen gelijk moeten zijn aan mannen, en daar ben ik het mee eens. Echter dat ik verhalen hoor over bijvoorbeeld een vrouw in een hoge functie die ontslag neemt omdat zij niet gekozen is tot grote baas. Als je zoiets doet met als reden dat er geen vrouw gekozen is maar notabene een man, vind ik dat je het toch wel erg ver zoekt en zelfs discrimineerd.

Dingen waar ik ondertussen gek van word zijn bijvoorbeeld;

  • Dat er mensen claimen geslachtloos te zijn alleen omdat ze bepaalde typische geslacht interesses niet delen zoals bijvoorbeeld met poppen of auto’s spelen,
  • Dat een vrouw verwacht hoog in de rangorde van werk te komen, en zodra ze daar als hoog functie hebbende zit besluit een kind te nemen en wel het begrip verwacht dat bij een kuchje van haar kind thuis te kunnen blijven,
  • Dat kinderen verboden worden om typisch geslachtgerelateerde speeltjes te kunnen krijgen zoals bijvoorbeeld met de happy meal gebeurd was.Naar mijn mening moeten we de mannen de mannen houden in een gezin en de vrouw een vrouw. Wat absoluut niet inhoud dat er geen respect zou moeten zijn voor elkaars rollen. Hoe vaak ik niet respect naar mijn oma heb omdat een voorwerp dat ik maar niet schoon krijg zij de truucjes van kent en zo schoon heeft. Het huishouden doen is ook een vak, eveneens als voor kinderen zorgen. Maar dat betekent niet dat je als man was door het huis kan laten slingeren en overal een bende van te maken zonder het op te ruimen omdat het haar taak is.Nu zijn er uitzonderingen in mijn laatste stelling. Zo ben ik als vrouw ook technisch weg gelegd, kan ik diepte prima inschatten en kan niet met kinderen omgaan. Er vind een verschuiving plaats in de typische vaardigheden van de geslachten, maar leef met de vaardigheden die iemand heeft en probeer elkaar niet te veranderen.
  • Overwegend zal een man altijd een man blijven, en een vrouw altijd vrouw.
  • In het wild heeft ook elk dier, elk wezen een rolsverdeling die geslachtsafhankelijk is. En het feit is dat wij mensen een oorspronkelijke ontwikkeling hadden (in de oertijd) van dat de man joeg, en de vrouw verzamelde en voor de kinderen zorgde.
    Alle vaardigheden van de mens zijn hierop terug te leiden. Net als dat de man overwegend beter is in diepte inschatten en technischer is dan de vrouw, maar zo is een vrouw veel gevoeliger voor kleurverschillen en kan zij overwegend beter communiceren omdat ze gevoeliger is voor bijvoorbeeld (emotionele) non-verbale communicatie. Ieder geslacht heeft zijn of haar eigen basis en ik snap niet waarom de mensheid zo hard aan het werken is om ons een enkel geslacht te maken.
  • De tijd dat de geslachten gescheiden zijn onder dat de vrouw thuis blijft en voor de kinderen en het huishouden zorgt, met vergelijking met dat de man 42 uur per week werkte om ervoor te zorgen dat zijn gezin financieel onderhouden kon worden, is al lang voorbij. En dat terwijl deze takenverdeling een zeer natuurlijk en menselijk concept is.
    Dan vraag ik mij dus af waarom vrouwen zo hard vechten om zelf te werken en de hoogste functie te bereiken en verwachten dat de man thuis blijft om voor het huishouden te zorgen naast hun werk, net als de vrouw dat doet. <Onderzoek heeft zelfs bewezen dat bij mannen die veel helpen in het huishouden, de testasteron gehalte daalt en daarmee depressieve klachten ontwikkelen.> En dan word weer afgevraagd waarom deze zelfde mannen niet zo energiek en wilskrachtig meer zijn als toen ze als eerst ontmoette. We doen het ze zelf aan.

© Janelin     2/06/2019

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.