eigen foto

Ik heb last van rouwen…dat zeg je niet zo snel. We zeggen wel…ik heb last van stress, dat dan weer wel. Maar ik heb dus last van rouwen. Het gaat, op en neer. Maar nog nooit ben ik zolang zonder mijn lief geweest. Hooguit een paar dagen even zonder…maar nog nooit zolang. Vandaag is het dan officieel een half jaar geleden dat je niet langer hier kon blijven. En ik mis je met elke vezel in mijn lijf, en morgen weer…

je ging, ik liet je gaan

en ook de tijd liet alles los

het ons, het zijn

wie je was, wij waren

ik mis je, hou je vast als

de avond valt

maar zou zo graag nog een keer

samen, samen even hier

je lach, je stem, je alles

gewoon omdat

daarom klopt mijn hart voor jou

wat hoger soms

daar ergens waar

en hou mij vast

in je schaduw als de avond valt

in stilte hier

 

©Erica van Vugt         12/02/2023