Voor wie zin heeft om een nieuw uitdagingetje aan te gaan op het gebied van schrijven, komt er in deze rubriek zo nu en dan een SCHRIJFSUGGESTIE.

Dat zou je een opdracht kunnen noemen, of een hint, of iets om op te letten in het kader van:

inspiratie

Het is gewoon voor jezelf, voor de leuk. En als je er tevreden over bent, stuur dan je schrijfvrucht in, dan publiceren we dat op dit blog.

Mocht je ergens tegenop lopen, een blokkade of een schrijfprobleem waar je graag advies bij wilt, dan kan je ons ook schrijven. Zet dan in de onderwerpregel van je bericht: graag advies. Het gaat dan om korte vragen waar je even een steuntje kunt gebruiken. Hele lange teksten lezen, van commentaar voorzien en bewerken doen we niet, schakel daar een schrijfcoach voor in.

Nog drie opmerkingen:

1.

Schrijven met de hand gaat soms prettiger dan met de computer. Ik heb het zelf wel eens vergeleken met het eten van een bonbon: een echt fijne pen, op echt mooi en glad papier: wat een enorm groot genoegen! Om het werk te publiceren (bijvoorbeeld hier op hNBI) of om het aan iemand op te sturen per email, heb je dan extra tijd nodig om de tekst in te tikken. Experimenteer met wat voor jou werkt.

2.

Om te schrijven heb je focus nodig. Streep bijvoorbeeld 45 minuten uit je agenda en laat je gedurende die tijd niet storen door pop-ups op je computer of geluid van je telefoon. Laat huisgenoten ook weten dat je pas weer over een uur gestoord mag worden. Reken er ook op dat je soms tijd nodig hebt om jezelf uit de vorige situatie in de schrijf-stemming te krijgen, dus plan die overgangstijd eventueel ook.

3.

Maak het leuk voor jezelf, schrijftijd is JOUW tijd!

 

Veel schrijfplezier! Door

 

© Door de Flines, met dank aan HJB voor de tekening van de vulpen