Mijn vader zei tegen mij: “Dit is een horloge dat ik van mijn opa kreeg en het is meer dan 200 jaar oud. Jij mag het hebben! Maar voordat ik het jou geef, wil ik dat je naar de juwelier gaat om te vragen of je het hen kunt verkopen en wat ze ervoor zouden geven.” Ik ging naar de juwelier toe en kwam terug bij mijn vader en zei: “De horlogemaker wilde me er € 5,- voor geven omdat het oud is .” Toen zei mijn vader tegen me: “Neem het nu ook nog mee naar het koffietentje en vertel ze dat je het wil verkopen en ontdek wat zij ervoor willen geven.” Ik ging en kwam weer terug en zei: “Ze wilden me er € 1,- voor geven, papa.” Mijn vader zei: “Ga nu naar het museum en laat ze dit horloge zien en vertel ze dat je het wilt verkopen. Ik ben benieuwd wat ze je er daar voor willen geven.” Ik ging en kwam weer terug en vertelde mijn vader: “Ze boden me € 1 miljoen voor dit horloge.”
Mijn vader zei: “Zie hoe het werkt: de juiste plek en mensen zullen jou waarderen. Als jij niet bij de juiste mensen bent en je wordt niet gewaardeerd, wees dan niet boos of teleurgesteld. Degene die jouw waarde kennen zijn degenen die jou waarderen. Blijf niet op een plek waar ze jou niet waarderen.” Bron verhaal: anoniem

Bij alles wat we doen willen we inspireren en geïnspireerd worden. Spiritus is het bijbehorende Latijnse woord. Het betekent ‘geest’ en stimuleert je lerend vermogen. Doe jij ook aan zelfcheck, welke gedachten en emoties waardevol voor je zijn? Dit leidt tot een grotere vastberadenheid om positief te veranderen. Deze moeilijke periode daagt uit te ontdekken waarom je iets echt graag wilt. Het zorgt voor positieve gedachten met versterkende emoties. Het doet je verlangen om van betekenis te zijn. Kansen of risico’s herkennen en hier rekening mee houden is van essentieel belang. Alles is proces. Let op je gemoedstoestand. Je wordt dat wat je voelt. Je trekt aan wat je denkt. Je creëert wat je je voorstelt. Motivatie komt van binnenuit. Leer je zelf kennen in de praktijk. En liefde beweegt ons verder. Ken je waarde als je kompas in en om je heen.

© Conchita Willems            23/05/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.