Zoals in een eerder geschreven blog Klantvriendelijkheid omschreven doet een beetje beleefdheid een hoop in de ervaring van omstanders. We wensen als klanten dan ook met respect behandeld te worden en worden het liefst als VIP behandeld. Een wens die niet al te onredelijk is.

Toch vraag ik mij af waarom dan zoveel klanten het personeel behandelen alsof ze maar nietige werkers zijn, met als enige levensdoel om hun klanten te dienen. Ik heb meerdere keren meegemaakt als caissière, en ook meerdere keren andere caissières zien meemaken, dat ze totaal genegeerd worden door de klant omdat de klant aan de telefoon zit. De caissière is ze nog geen blik waardig en als ze dan een door de baas opgelegde vraag stellen, bijvoorbeeld of de klant zegeltjes wil, word de caissière met snauwende zinnen toegesproken. Hoe durft ze de klant te onderbreken in zijn gesprek?

Als er een trein niet verder rijd door storing of andere reden, let dan eens op hoe de conducteurs het te verduren hebben met al die schreeuwende klanten om hun heen.
Ook heb ik eens meegemaakt als vakkenvuller dat iemand besloot zijn gewenste vlees uit de kratten te zoeken, in plaats van in de vakken die ik aan het vullen was. Op zich prima, maar als je op die manier een stuk of 15 kratten met inhoud laat vallen, vind ik het onbeschoft dat je gewoon zonder pardon door loopt daarna.

De vingerknip is ook iets wat ik als respectloos beschouw. Dat in een restaurant de ober geroepen word om een drankje te bestellen is prima, maar je bent niet de enige klant en om dus met je vingers te knippen en naar je glas te wijzen is niet normaal gedrag.

Natuurlijk, worden de mensen betaald om de klanten te helpen. Maar dit maakt hun niet jouw slaven en ze verdienen gewoon het respect dat je ook van hen verwacht.

“Behandel een ander zoals je zelf behandeld wenst te worden”

(c) Janelin                26/04/2019

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.