Diep onder de indruk ben ik van mensen uit alle disciplines, die op basis van hun inspirerende verdiensten tonen hoe positieve verbeeldingskracht voorspoed brengt in en om je heen. Met passie als belangrijke drijfveer, en creativiteit, nieuwsgierigheid en oorspronkelijkheid, is elk mens, elk kind oprecht, echt en bijzonder. Door het bevorderen van de interactie tussen de kunsten onderling, de kunst en de maatschappij en tussen wetenschap en kunst, besef je: samen leven is samen bouwen.

De afbeelding hierboven komt uit een muziekles van Di Da Deuntje, waarbij echte gitaarmuziek en muziekbeleving kinderen tot creatie uitnodigt.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras toont in een kort filmpje het effect van kunst in de opvoeding, Onthullend om te begrijpen hoe kunst, brein en karaktervorming met goede gewoonten en menselijkheid te maken hebben. Want verbindingen in de hersenen blijven stimuleren, hoe beter: de hersenen zijn immers nog volop in ontwikkeling!

Kijkt u even mee: https://vimeo.com/kunstgebouw/kinderbrein

Schitterend toch?

Bron afbeelding: http://picdeer.com/didadeuntje

© Conchita Willems               20/05/2019

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.