Leesvoer

Sinds kort heb ik een nieuwe laptop. De vorige werd erg traag, gaf problemen met het opstarten en ook de batterij was stuk. Ik was dus echt aan een nieuwe toe.
Mijn oudste zoon is met me meegegaan naar de winkel, heeft de laptop voor me geïnstalleerd en een en ander van de vorige laptop overgezet. Daarna moest ik met alles wat veranderd is aan nieuwe versies vertrouwd zien te worden, maar dat doe ik op mijn gemak.
De mailbox ziet er anders uit en de bestanden staan in een andere setting, maar van lieverlee raak ik er wel weer vertrouwd mee.
Veel gaat al goed, maar het online boeken downloaden van de bibliotheek voor mijn e-reader gaf de nodige problemen. Beter gezegd: het lukte me niet meer.

Gelukkig hebben ze een online helpdesk en vandaaruit volgde ik de instructies op die zij me aanreikten.
Nieuwe computer autoriseren voor de e-reader en andersom, maar daar ging het al gauw mis.
De vervolgstap was de autorisatie van beide apparaten verwijderen en weer opnieuw autoriseren. Het werd na al die acties een behoorlijke janboel.

Een telefoontje naar de plaatselijke bibliotheek resulteerde in een afspraak met één van hun medewerkers. Ik mocht langskomen en er zou gekeken worden of zij me konden helpen. Laptop, e-reader en alle benodigde kabels meegenomen, maar helaas kwamen de medewerkers daar er ook niet uit. Er werd een foto van de foutmelding naar de helpdesk gestuurd en binnen een aantal werkdagen zou ik bericht terugkrijgen.
Wat moest ik nú doen als ik ’s avonds op de bank met een half oog naar de televisie zat te kijken? Dat half oog geeft al aan dat ik niet zoveel kijk. Sowieso is dit de tijd van herhalingen en al die praatprogramma’s vind ik ook wat te veel van het goede.

Gelukkig heb ik wel wat boeken in de kast op zolder, die nog liggen te wachten om gelezen te worden. Daar ben ik dus maar eens gaan kijken. En warempel, één boek sprong direct in het oog.
“Kruip nooit achter een geranium” is de titel van dit boek, dat ik ter gelegenheid van mijn pensioen heb gekregen. Het gaat over een persoonlijke zoektocht naar een lang en gelukkig leven.
De schrijfster is een vijftiger die op zoek is naar de eerste generatie vrouwen die oud worden zonder het te zijn. Er staan veel en vaak humoristische anekdotes en adviezen in van vrouwen van toen zesenzestig jaar en ouder. Mijn doelgroep dus.

Ik snap nu wel waarom ik het boek in eerste instantie in de boekenkast heb neergezet, want de start van mijn pensioen (waar ik overigens heel lang naar uit had gekeken) verliep niet zo soepel. In een eerdere blog heb ik daar al over geschreven.
Inmiddels ben ik bijna vier jaar verder en gaat het met de nodige hobbels, mankementjes, maar ook toenemende zin in nieuwe activiteiten weer stukken beter.
Het afgelopen weekend vermaakte ik me prima met het boek en ik moest ook wel lachen om de anekdotes van met name Gerdi Verbeek en Wouke van Scherrenburg. Wat een humor hebben deze vrouwen!
Met het zonnige weer van de laatste dagen, waarbij het eigenlijk té warm was om erg actief te zijn, was het niet zo moeilijk dit boek uit te lezen. Er zijn de nodige tips en trucs genoteerd door mij, dus hopelijk gaan een aantal daarvan zijn vruchten afwerpen.

Vanochtend opende ik mijn mailbox en gelukkig was er een berichtje van de helpdesk terug. Alles zou het weer moeten doen.
Vol verwachting logde ik in en heb de stappen gedaan die ervoor staan, maar helaas nog steeds dezelfde foutmelding. Ik ben zelf maar eens verder gaan kijken en vond zowaar het antwoord voor het probleem. Een kwestie van de URL-link wijzigen door er een code achter te zetten. Hoe simpel kan het zijn!
Voor de zoveelste keer een aantal boeken gedownload die ik wilde lezen, linknaam gewijzigd en e-reader aangesloten. En hoera…, het is zowaar gelukt.

De komende weken heb ik gelukkig genoeg leesvoer!

©Anneke Haarsma    25/07/2022

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.