De vlam van een kaars heeft twee kwaliteiten. De eerste is om de duisternis uit te bannen. De andere is een continue opwaartse beweging. Zelfs wanneer een lamp in een kuil wordt gehouden, beweegt de vlam zich naar boven. De wijzen hebben daarom het licht van de kaars aanbeden als de vlam die de mens naar hogere staten leidt. Daarom moet de gloed van het licht niet worden behandeld als een onbeduidend fenomeen. Laten we samen met de verlichting van de externe lampen, ernaar streven om lichtbronnen in ons zelf te ontdekken en ontsteken.

Kan ieder zelf een heel mens zijn, vol leven, die op directe en spontane manier communiceert? Als alles goed gaat in het leven, is dat makkelijk. Anders wordt het als het tegen zit.

Een indrukwekkende houding vind ik die van Sherman Kelly. Het lied Dancing in the moonlight van de band King Harvest voorziet in een plaats van vreugde en harmonie, waar iedereen met elkaar kan dansen onder de maanverlichte hemel. Dat gevoel van eenheid beleven als inspiratiebron voor jezelf in en om je heen. Het werd geschreven door toetsenist/songwriter Sherman Kelly na een reis naar het Caribische eiland Saint Croix, waar hij met zijn vriendin werd aangevallen door inboorlingen en voor dood werd achtergelaten. Zijn vriendin werd verkracht met een doek op haar ogen. Terwijl hij herstellende was van zijn verwondingen, schreef hij dit lied. “Ik voorzag in een alternatieve realiteit,” schreef Kelly op zijn website. “De droom van een vredige en vreugdevolle viering van het leven. De daders zijn nooit gepakt. Om mijn boosheid te transformeren schreef ik dit lied en het werd een groot succes. Het universum was kennelijk heel blij met het lied.” Elke regel van de lyriek eindigt met een woord dat rijmt op ‘licht’, zo bijzonder! Zien en luisteren hoe inspirerend en creatief denken, schrijven en zingen bouwen aan de essentie van je eenheidsbesef? Kijkt en luistert u ter inspiratie mee? https://youtu.be/SEb8tuYhDBI

 

©Conchita Willems                15/11/2019

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.