Ik herinner me dat ik werkte als kinderverzorgster aan het begin van mijn werkend leven. Ik was 18 jaar en gediplomeerd van de MMS, middelbare meisjesschool van het Amstelveense Keizer Karel College, filiaal Zonnestein. Op een ochtend had ik dienst samen met een collega bij de 15 kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. De dienst was vanaf 6.00 uur: aankleden van de kinderen, ontbijten samen enzovoort. Helaas was mijn collega er niet en de kinderen waren superdruk. Ik nog jong en onbevoegd (in opleiding) en oei, ik kreeg het Spaans benauwd. Gelukkig hielpen beide oudste meisjes Ria (15) en Tonnie (14) me door hun gezag over de andere kinderen in te zetten. Nog voel ik me dankbaar als ik aan deze meiden denk. Toen eindelijk de kinderen naar school waren gegaan en de jongste lief aan het spelen in de speelhoek en ik, nog steeds alleen, bedden ging opmaken, vroeg ik me af: Waar ben je, collega? En ineens wist ik het: Ze zit vast in de kapel te bidden! De collega was namelijk een non van dit katholiek kinderthuis in Tilburg. Met Luciën aan mijn hand liep ik naar de kapel en ja hoor: daar zat ze. Te bidden. Ik voelde me verontwaardigd en riep naar haar door de kapel heen: “Waar was u nou?” Ze schrok, kwam naar ons toe, en legde uit dat ze elke nacht in het kleine kamertje sliep tussen de beide slaapzalen (jongens- en meisjeszaal) en die nacht er veel uit was geweest. En ze was gaan bidden voor kracht. Ach, ik voelde het handje van de kleine Luciën, zag haar vermoeide ogen en moest even slikken. Dat had ik me niet gerealiseerd. Bidden voor kracht. Om liefdevol te kunnen zorgen voor de kinderen. En de stilte die ik toen voelde, voel ik nu weer. Oprecht leergierig gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar delen. Elkaars goede wil aanvoelen en onmacht in situaties begrijpen! Dat is liefde, ja toch?

En nu is er die fantastische actie voor kinderen, ook in Amstelveen. Op berenjacht! Kinderen trekken door de wijk – op anderhalve meter afstand van elkaar! – om beren achter ramen te spotten. Let op: het is alleen voor ouders met kinderen om de sfeer in huis harmonisch te houden, ter ontspanning met een doel even naar buiten. Voorop blijft de maatregel: #blijfbinnen voor de gezondheid en veiligheid van allen!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf55pJ4OHmlpK5eBKTZgvDhchIDs1OJ8er09WU8bgBKHjJt6g/viewform?fbclid=IwAR2jJYitrGbQ49u5-31JWq64NWbn7jMTWBSFoHZpBwdCSLR3RfAiOGlocLY

© Conchita Willems        24/03/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.