Luister

 

Een vragende houding inspireert tot echt luisteren. Gerichte focus op een juist antwoord? De ervaring leert dat een actuele situatie de kans is om wederzijds respect te dienen. Dit ontroerende gedicht van Elly Nieman geeft hieraan kleur:

 

Geef mij je hand als ik de weg niet vind, als ik een kind ben dat verdwaald is in de tijd

En als de lange reis pas echt begint, wees dan de engel die me leidt

​Jij bent de tuinman die me water geef, jij bent de vogel die me meedraagt op z’n rug

En als de vrede mij verlaten heeft, breng je me altijd weer terug

En als ook jij opeens geen weg meer weet, wanneer je zweeft tussen waarheid en waan

Als je de sleutel zoekt die liefde heet, weet dat ik met je mee zal gaan

Langs de stenen en de kuilen, naar een huis om in te schuilen

​Waar we lachen om het huilen van de wind, om te spelen en te weten

E​n alles te vergeten, en te weten dat jij er bent

 

Mogen wij steeds meer begrijpen hoe luisteren naar de ander en jezelf het juiste antwoord oplevert!

 

© Conchita Willems            22/02/2020

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.