Als bewoner van studentenflat H. Cleijndertweg in Amsterdam Noord, was ik lid van de zogenaamde Evenementen- commissie. We organiseerden evenementen zoals disco, thema-avonden, sprekers en optredens.

Bijvoorbeeld een optreden van Drs. P. Ik mocht hem thuis opbellen, de andere EvKie leden luisterden mee op de speaker. Na de standaard vragen vroeg ik hem of hij verder nog iets nodig had. Om hem te jennen vroeg ik of hij geen disco lampen, zwaailichten en rookmachines nodig had… Maar nee, de Drs. liet zich niet jennen, en antwoordde heel beleefd maar tegelijkertijd ook heel duidelijk: Neen, neen, niets van dat alles.

Hoewel ik bij veel evenementen betrokken ben geweest, heb ik de sterkste herinneringen aan het
optreden van Herman Brood.

Tijdens de opbouw van het podium kwam Herman mijn platencollectie even bekijken.
Hij zag een singeltje van Ian Dury and the blockheads, getiteld Hit me with your rithm stick…
Goede smaak, zei Herman. Ik bedoel maar …

En toen gingen de deuren van de zaal open. Er was veel meer publiek op komen draven dan we gedacht hadden… bleek dat de manager het optreden met adres en al aan de media had doorgegeven…. Tijdens het optreden van Herman hielden we ons hart vast, want de zaal was bomvol, en het publiek stond overal, zelfs boven op de CV-radiatoren… Gelukkig geen ongelukken gebeurd.

De bar draaide goed, zo goed zelfs dat de bierglazen op raakten. Normaal gesproken ga je dan glazen halen, maar vanwege de drukte was dit nu onmogelijk. En zo kreeg ik als deejay een verzoek van de barkeepers: omroepen of men lege glazen terug naar de bar wilde brengen. Ik vond het vreselijk om het optreden van Herman hiermee te storen, maar Ik moest wel…van de baromzet gingen we de band betalen.

Om het optreden van Herman wat achtergrond te geven, had ik een diaprojector met dia’s aan het plafond gehangen. Toen de show begon, stopte ik de stekker van het verlengsnoer in het stopcontact en daar begon de diavoorstelling. Eerst ging het goed, maar toen verschenen er ineens pornografische plaatjes…had een onbekende schurk enkele van mijn dia’s stiekem vervangen.
Daar kon ik niks meer aan doen, dus heb ik de stekker van het verlengsnoer er maar uit getrokken.
Komt in de pauze Herman naar mij toe…of die stekker er weer in kon …

Bewaar leuke herinneringen en Maak van uw scheet een donderslag

© John Hendriks              17/12/2018

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.