Moed en liefde

Door het vasthouden van mijn baby, het in de ogen kijken. Me overweldigd voelen door die gemoedstoestand van liefde. Het is een inwijding in creatieve gedachtekracht. Nooit tevoren voelde ik me zo gelukkig, als toen ik moeder werd.

Net zo’n gemoedstoestand jaar in jaar uit bij een wandelgroep met rolstoelbewoners. Na elke wandeling het zien van geluk in de ogen van elkaar.

Hoe zie ik leerlingen op school en kinderen van Hart voor Elkaar Verteltheater (https://photos.app.goo.gl/SFYShyWKTPRSfTAr7) aan? Wat voor begrip ontstaat er in de sfeer vanuit dat zelfde inzicht? Meer en meer door kennis en ervaringsjaren ingeslepen! Aanwezig, er echt bij zijn: die sleutel van aandacht, aardig zijn, assertiviteit en alertheid werkt eyeopeners in de hand bij onze ontmoetingen. Inspirerend, samen denken.

Angst voelen bij nieuwe uitdagingen: heel goed. Dat gaat zo: ik kijk die angst aan in mijn spiegel, zowel innerlijk als in de spiegel van de badkamer. Bij het opstaan en klaar maken voor de dag. Vervolgens kies ik direct om eerlijk en respectvol te zijn naar mezelf en anderen toe. Ik vertel aan mezelf, en bij de ontmoetingen ook aan de leerlingen en kinderen, wat we gaan doen. Wat is het actuele doel van ons samen zijn? Wat voor geheim schuilt er in teamspirit? Samen werken, samen zijn: hét geheim van persoonlijke, innerlijke groei. Ervaar, voel en zie het: Liefde is de grond van ieders bestaan en samen kunnen we het aan … Het lukt gewoon!

Lezen over moed om vanuit liefde en logica te zijn? Filia Kramp schrijft heel eerlijk over dit soort moed: https://kringloopvanmoed.nl/over-de-auteur/

©Conchita Willems            3/12/2019

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.