Nevels zijn de geboorteplaatsen van sterren. Ze worden gevormd wanneer erg diffuse moleculaire wolken inklappen onder hun eigen zwaartekracht. De NASA publiceerde afgelopen 30 december deze prachtige foto van kosmische nevel in het heelal: http://www.apod.nl/ap191230_nl.html

Innerlijke nevel is eigenlijk net zo, toch? Die doet het zicht vervagen door de zware gemoedstoestand. En maakt je blikveld kleiner en kleiner. Schijnbaar is je omgeving vormloos. Heb je heimwee naar wat je werkelijk wilt zien? Wil je ook helderheid? Voel je dit heimwee in je hart? Dat heeft een doel, hoor! Eet je zonder dat je tong wordt gestreeld? Smaakt het drinken je flauw? Lach je niet meer? Is je zelfvertrouwen wankel?

Let op waar je naar verlangt. Mensen verliezen zich vaak in wereldse verlangens. Hoe lang blijven wereldse dingen bestaan? Ze komen en gaan als overdrijvende wolken. Tegenwoordig krijgen leerlingen vaak onderwijs dat verlangens aanmoedigt. Best goed, echter samen met dit onderwijs zijn er menselijke waarden die ontwikkeld willen worden. Menselijke waarden zijn niet iets nieuws dat je moet aanleren. Je bent ermee geboren; ze zitten al in je. Daar ze in je verborgen zitten, ben je je er niet van bewust. Wanneer de kluis van je hart door de sleutel van liefde geopend wordt, komen de kostbare kwaliteiten van menselijke waarden tevoorschijn.

Net zoals nevel ten grondslag staat aan sterren, is innerlijke nevel de voorbode van dit mooie besef. Alles is proces. Je wordt dat wat je voelt. Je trekt aan wat je denkt. Je creëert wat je je voorstelt. Moge wat je denkt, zegt en doet in harmonie zijn. En het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen. Het is liefde die de nevel tot sterrenkracht maakt. Laten we, ieder voor zich, liefde ontwikkelen! Voor je gezin, familie, naasten, daar waar je woont, leert en leeft. Ja graag!

©Conchita Willems             6/01/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.