De MBO-school waar ik werk is ook tot en met 6 april dicht. In plaats van lesgeven ontwerpen wij docenten nu vervangingslessen voor de leerlingen online voor de diverse vakken. Het is crisis in de daad. Samen blijven we ons inzetten voor de examens van onze leerlingen einde van het schooljaar! Die vervangingslessen, dat is toch een flinke klus en uitdaging. De “maakbare” wereld staat te schudden. En wie weet wat voor moois het oplevert? Door nood gedwongen leert dit ‘omdenken’ ons nieuwe wegen en leidt tot andere invalshoeken.

Omdenken, outside the box denken, creatief denken, is in deze tijd van beproeving aan de orde. Hiernaast zie je een afbeelding staan met 9 punten. Verbind deze 9 punten met 4 rechte lijnen, zonder ‘de pen’ van het papier te halen. Gelukt? Gefeliciteerd!

Het coronavirus noopt ons onze gezichtshoek te bepalen op verstilling in de samenleving. Ons innerlijk blikveld richten op zorgzaamheid, solidariteit en logica in en om je heen lijkt nu echt aan de orde. Door creatief denken de ruimte en de tijd te geven die op dit moment wordt gevraagd, vanuit positieve teamspirit: ja graag. Mogen moed, vertrouwen en saamhorigheid leven.

Oplossing 9 punten verbinding: https://youtu.be/W07ADwmuj8A?t=10

(c) Conchita Willems        17/03/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.