Kwetsbaar zijn en tegelijkertijd veiligheid beseffen. De sociale omgang in deze tijd van nood vraagt om duidelijkheid. Veel gebeurt online, via de post en via telefoon, zowel door jong, volwassen als oud. Een ‘jij bent goed zoals je bent’ communicatie, dat is hierbij erg prettig. Zonder oordeel luisteren, en spreek je je wel helder uit? Je eigen mening even opzij zetten om de ander te horen in verdraagzaamheid? Stilte in je helpt hierbij. Deze bloemen roepen bij mij die stilte op. Alles staat met elkaar in verbinding.

Is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van allen? Durf ik anders te zijn en het unieke uit de situatie te benutten? Hebben wij van hart tot hart contact met elkaar in de situatie van de dag, zodat er een ‘wij-gevoel’ ontstaat? Wordt een ‘out of the box’ denken en doen gezien als een creatieve uiting?

Kijk even via deze link op het filmpje hoe de Natuur onze ogen kan openen. Schoonheid zien en verbinden met ons blikveld geeft zin: http://youtu.be/Lo9dRzJ-G6w

In de woonplaats kom ik geduldige mensen tegen, van alle leeftijden. Zowel op straat bij een wandeling in de omgeving, als in de supermarkt tijdens het boodschappen doen. Ook op de school waar ik werk zijn team en leerlingen bij het onderwijs op afstand echt voorbeeldig en doelgericht. Die betrouwbare sfeer van vastbesloten mensen ervaar ik meer en meer. Het stemt dankbaar. Het geeft vertrouwen. Het geeft toewijding. Samen komen we door deze waakzame periode van zorg heen.

© Conchita Willems            17/04/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.