Het was wel even wennen hoor. De pandemie gooide overal roet in het eten. Ook in het mijne.

Half maart 2020, nog zes weken te gaan voor mijn pensionering. In april mijn opvolger inwerken en op 1 mei een afscheidsfeest. Dat was de planning. Maar ik had buiten corona en de lockdown gerekend.
18 Maart sloot het wijkcentrum voor publiek. Met enkele collega’s, mondkapjes op en veel handen ontsmetten toch 1 mei gehaald. Het afscheidsfeest zou later nog eens georganiseerd worden. Jammer, want ik had graag iedereen nog even de hand geschud, had zelfs oud-collega’s van soms jaren her uitgenodigd. Ging mooi allemaal niet door. Jammer ook van de Vriendenband, waarvan de kern al meer dan 40 jaar samenspeelt. Begonnen als musicerende rockers in de jaren zeventig op de studentenflat. Zij speelden vier jaar eerder op het huwelijksfeest van Dien en mij. Het werd een geweldig swingfeest met succesnummers uit de jaren 60 – 70 – 80 én 90! Jammer dat ik toen veel gemist heb, omdat ik mijn autoloze getuige bijtijds naar huis moest brengen in Amsterdam. Vandaar dat ik mij alleen al om de muziek verheugde op mijn afscheidsfeest.
Ging dus allemaal niet door.

Drie maanden ging het goed. Lekker relaxen, van het zonnetje genieten, veel wandelen, nauwelijks sociale verplichten vanwege de lockdown. Toen begon het toch een beetje te knagen. Ik werd een beetje onrustig. Ik wilde weer iets doen, iets ondernemen.
Ik begon afspraken te maken voor ná corona. En nog meer afspraken en nog meer, want die corona duurde maar voort.

En nu zit ik dus, na de fitness drie ochtenden in de week, hele dagen te werken. Heb er weken bij dat ik denk weer een baan te hebben. En maar schrijven, corrigeren, redigeren, lesgeven, organiseren…héérlijk. Maar soms toch iets té.

Gelukkig, denk ik zo nu en dan, hebben mijn kinderen (nog) geen kinderen. Dat kán ook helemaal niet, ik ben nog te druk om als oppas-opa ingezet te worden.

Met pensioen? Ik kan het iedereen aanraden!

©Ben Voorend            12/04/2022

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.