Nu het nieuwe jaar alweer zijn weg gaat, krijg ik het langzamerhand meer naar mijn zin. Met als gevolg meer energie om weer het een en ander op te pakken.

Natuurlijk was de decembermaand een maand vol gezelligheid, maar toch ben ik altijd weer blij als ik in mijn gewone doen kom. Het meest verheugend vind ik dat de dagen weer beginnen te lengen. Niet iedere dag merkbaar omdat het nog veelal koud, nat en somber is, maar op sommige dagen zie ik toch al wel wat verschil.

Vorige week heb ik de eerste narcissen gespot in Hoofddorp. Dat is al zo’n mooie voorjaarsbode. Ook komt een mooie struik in mijn tuin weer tot bloei met prachtige lichtroze bloemen. Ik word er helemaal blij van. En niet te vergeten de vogels, die ik regelmatig hun lied weer hoor zingen.
Ik vind de wisseling van de seizoenen altijd heel wonderbaarlijk. Er zullen nog genoeg winterse dagen komen, maar we zitten toch al aan de goede kant van de winter.
Tijd dus om er zo nu en dan weer op uit te trekken.

Afgelopen week heb ik mij op Facebook aangesloten bij een groep wandelaars die dit jaar individueel of in een groepje 1000 km gaan wandelen.
Goede voornemens maak ik eigenlijk nooit meer want meestal komt de klad er snel weer in, maar dit vind ik wel een voornemen wat haalbaar moet zijn voor mij. Al wandelend vang ik ook nog andere vliegen. Hoe mooi is dat. Betere conditie en daardoor ook fitter en energieker. Fototoestel gaat mee natuurlijk, dus misschien worden de foto’s geleidelijk aan ook weer wat beter.

Tegelijkertijd heb ik me voorgenomen om de fietsvakantie, die ik in 2017 moest cancelen wegens extreem slecht weer, dit jaar te gaan doen. En wie weet plan ik nog wat extra fietsdagen in Friesland of Drenthe in. Hopelijk is het weer me gunstig gezind dit jaar.

Ook binnenshuis blijft er genoeg te doen. Naast de dagelijkse klusjes liggen er ook nog wat projecten te wachten om opgepakt te worden. Eén grote klus heb ik gelukkig geklaard en ook een project voor een goed doel is afgerond. Er is weer tijd vrij gekomen voor het maken van diverse fotoalbums. Daar ligt een behoorlijke achterstand en dat komt ook omdat ik vaak met meerdere albums tegelijk bezig ben. Alles is daardoor maar half af en er zijn alweer zoveel nieuwe foto’s. Het is niet zo dat foto’s inplakken zo’n grote klus is, maar ik maak scrap-albums en dat vergt veel tijd en creativiteit. Gelukkig lenen de komende maanden zich daar uitstekend voor. Een paar uurtjes in de week daarmee bezig zijn levert ook weer mooie, lieve en leuke herinneringen op. Hoe dierbaar en onvergetelijk waren die momenten met mijn kinderen en hun gezinnen. Hoe leuk en eveneens dierbaar de midweken samen met mijn kleindochters. En hoe leuk waren ook die excursiereizen die ik gemaakt heb, telkens met weer een andere leuke groep mensen.
Het kost even wat tijd en het zorgt voor een hoop troep in de kamer, maar het eindresultaat zal echt wel weer mooi zijn.

Genoeg plannen dus voor dit jaar. Nu alles nog ten uitvoer brengen.

Ik begin maar met een wandeling langs de Toolenburgerplas in Hoofddorp.

 

© Anneke Haarsma            13/01/2019

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.