Gerardo – foto: Rachelle Hardes

Poëziemiddag in Brouwerij de Schans

Zaterdagmiddag weer een Poëziemiddag beleefd in het proeflokaal van Brouwerij de Schans in Uithoorn. Ik zeg beleefd, want dat is wat poëzie met mij doet. Het is een ervaring.

Ook deze Poëziemiddag was weer uitermate goed besteed. Dichters die er de vorige keer ook waren, droegen nieuw werk voor en er waren enkele nieuwe voordragers.

Zonder uitzondering allemaal interessante voordrachten. Voor zover ik het allemaal kon volgen tenminste. De microfoon stond heel zacht en ik zat ongelukkigerwijs (eigen schuld, want ik kwam te laat) in de deuropening terwijl windkracht acht door de enorme eik aan de Amstel joeg.
Maar goed, ‘onze’ Jennifer (Lady Dalyz) sprak duidelijk in de microfoon en was goed hoorbaar. En dat voor haar eerste officiële optreden! Ze deed het fantastisch.

En ik was blij ook Gerardo Insua Teijeiro in het publiek te ontwaren. Vorige keer was ik nogal onder de indruk van zijn optreden. Luid en duidelijk, uit het hoofd en met zwaaiende armen stond daar een performer zijn welluidende down-to-earth-gedichten voor te dragen. Hij stelde mij niet teleur. Hij boeit.

Gerardo heeft een bundel gedichten uitgebracht bij uitgeverij Heimdall, www.heimdall-poezie.nl : Theater van het hart, hieruit het volgende gedicht:

Manifest

Ik stortte mijn emoties

reeds over podia,

door zalen,

in ongecontroleerde proporties.

Spuwde

letters als vuur,

brandend,

prangend,

verlangend.

Maar

hoe raak

ik binnen bij u?

Geef mij uw woord,

en mijn woorden zullen voortaan

allemaal
voor u worden geschapen.

 

Meer weten over de Zwolse Poëziemiddag? Googel even op Hans Daalmeijer en Bianca Hazenberg.

Veel plezier met lezen!

(c)Ben Voorend         11/08/2019