Foto: Ben Vink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weet je, horen is doel van ’t leven. Stilte in je eigen hart. Opdat elke vreugde, elke smart, met horen wordt verweven

Weet je, zien is doel van ’t leven. Stilte in je eigen ziel. Die nooit twijfelend je ontviel. Wat wordt genomen, wat gegeven?

Weet je, zwijgen is doel van ’t leven. In je eigen hart die vrede. Dan voert het leven je mede. Kan zij ons haar wijding geven

Ieders denken van jongeren, volwassenen en ouderen is vrij. Gedachten zijn krachten. Goede gedachten dragen bij aan het leven. Menselijke waarden in je hart, hoofd en handen bespiegelen en leven is een groot goed. Deze onthullen in en om je heen is een uitdaging om het verschil te maken. Wat tonen we elkaar? Komt er een gedachte als een automatische reactie uit je onderbewustzijn? Is die verbonden met de 5 zintuigen of verbonden met medemenselijkheid? Komen je gedachten uit je hart of horen die bij eigen fysieke signalen?

De Horen Zien Zwijgen aapjes (afbeelding hierboven HZZ kindjes aan de muur in ontmoetingscentrum De Bolder, Amstelveen) herinneren ons aan de mogelijkheid om gedachten te kunnen kiezen. Er is focus nodig om dit te ontwikkelen. Zowel voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Vandaar al die HZZ beeldjes in alle culturen op de wereld natuurlijk.

Er is al jarenlang een geweldige website over de HZZ-beeldjes. Als je die bekijkt, word je toch wel ontroerd door zoveel Horen Zien Zwijgen bewegingen in de culturen wereldwijd: https://www.three-monkeys.info/1/blogned.htm

© Conchita Willems            18/09/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.