Na de (school)vakantie gaan we weer ‘het gewone leven’ in. We komen in de dagelijkse dingen terug en kijken soms met frisse ogen naar oude patronen. Gebruik die frisse ogen bij deze schrijfsuggestie.

Beschrijf iemand die heel dominant is in alles wat hij of zij doet. Je kunt dit doen met iemand die je kent of iemand die je verzint. Je omschrijft hem of haar niet omdat je een hekel aan hem of haar hebt, of integendeel omdat je verliefd bent op hem of haar, maar om te oefenen in kijken en beschrijven.

Hoe is de lichaamsbouw, de kleding, de manier van spreken, de geur (als die opvalt), de accessoires, het gedrag. Omschrijf ook iets wat je leuk aan hem of haar vindt; er is altijd aan iedereen iets leuks. Laat hem of haar een klein dingetje doen waar je al je details in kwijt kunt. Een eitje bakken of de jas aantrekken, een boodschap afrekenen of computer aanzetten.

Maak het concreet en puntig. Zorg ervoor dat wij, de lezers jouw persoon herkennen als we die bij de kassa in de supermarkt zien staan.

 

© Door de Flines, met dank aan HJB voor de tekening van de ganzenveer en inktpot