Stenen zijn indrukwekkende symbolen. De steen staat symbool voor kracht en standvastigheid. Hoe is een kei ontstaan? Uit gesteente, onvoorstelbaar lang geleden gevormd uit de vloeibare diepte van de aardbol. Opgestuwd tot een berg, afgebrokkeld door hitte en kou, gepolijst door stromend water. Met stenen kun je bouwen. Stenen kunnen samen een huis worden om in te wonen. Van stenen bouw je een muur om je te beschermen. Als je 90% van je aandacht richt op die 10% die niet goed gaat in je leven, dan ga je na verloop van tijd denken dat 90% niet goed gaat. Dus geef je aandacht aan je levensles, om hier positief mee te werken. En wees oprecht blij met dat wat goed is gegaan. Opdat je je geweten vanuit stilte voortdurend kunt ontdekken, beluisteren en volgen.

Dat stille moment: het verbindt als rode draad tot lid van die samenleving vol medemensen. Het is ieders eigen bouwsteen. Wij zijn één menselijke familie en door het beoefenen van menselijke waarden bouwen we aan bewustwording hiervan. Daar waar jong, volwassen en oud wonen, leren en leven.

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde
Het water gaat er anders dan voorheen
De stroom van een rivier hou je niet tegen
Het water vindt er altijd een weg omheen

Misschien eens gevuld van sneeuw en regen
Neemt de rivier mijn kiezel met zich mee
Om hem dan glad en rond gesleten
Te laten rusten in de luwte van de zee

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten
Ik leverde ’t bewijs van mijn bestaan
Omdat, door het verleggen van die eene steen
De stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten
Ik leverde ’t bewijs van mijn bestaan
Omdat, door het verleggen van die eene steen
Het water nooit dezelfde weg zal gaan

~ Bram Vermeulen

Mogen u en ik vol vertrouwen in deze tijd van beproeving blijven bouwen, ieder vanuit eigen beweging.

© Conchita Willems                       11/09/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.