Op zoek naar een balans

Maandag kwam ik absoluut niet uitgerust het bed uit. Zondag was ik gestruikeld en had mijn grote teen nagel dubbel geklapt, bloed en alles. Hierdoor heeft de hele nacht mijn teen liggen klagen en kon ik niet in slaap komen door de constante pijn die uit mijn teen voortvloeide. Ook woensdag ging het slapen niet gemakkelijk. Ik stond dan wel netjes op wanneer Björn naar het werk zou gaan, maar zodra hij weg was heb ik 2 uur op de bank liggen slapen.

Mij voornamelijk schuldig voelende maandag dat Björn ondanks zijn vermoeidheid aan het werk was gegaan kon ik het niet mijzelf vergeven als ik de dag niet hard aan het werk geweest was. Aangezien maandag normaal gezien de drukste huishoud dag van mijn week is heb ik dan ook flink zitten door bikkelen om zo veel mogelijk gedaan te krijgen.

Terugkijkend op hoe de week gelopen is ben ik flink teleurgesteld in hoe ik mijn doelen heb behouden. Ik heb maar 3 keer de 2×10 burpees gedaan, heb maar 2x Tai Chi gedaan en ben op zondag pas weer verder wezen lezen met Game of Thrones. De achterstand is nog steeds schandalig en ik zal nog veel moeten lezen de volgende week om de achterstand in te halen. Op zich wel knap van mezelf dat ik maandag 10 burpees gedaan heb. Mijn teen deed teveel pijn voor de constante sprongen erop waardoor ik de oefening met één been heb gedaan. Het hielp ook niet dat ik woensdag weer in de moedeloze fase terecht kwam van aangekomen zijn terwijl ik steeds meer probeer een gezonde levensstijl op te pakken. Het scheelde niet veel eer ik de handdoek in de ring gegooid zou hebben en had bijna zelfs vrede met een kort, dikker dan dik leven. Het koste me enige tijd om het gevoel te schudden dat de enige manier voor mij om een gezond gewicht te krijgen 10km per dag rennen en te teren op een fruitstuk per dag. Ondertussen is mijn brein maar steeds aan het zoeken naar een manier die voor mij werkt om minder suikers binnen te krijgen zonder een eentonig dieet te vormen en beweging te creëren voor minstens 30 minuten per dag, het liefst binnenshuis voor als regen of zon mij kan demotiveren.

Eindelijk heb ik weer iets creatiefs gedaan, het enige jammere was dat de maandagavond ik daadwerkelijk de inspiratie voelde toestromen, net wanneer het tijd was om naar bed te gaan. Ik heb alles open laten staan op waar mijn creativiteit mij naar toe stuurde met de hoop dat ik de dinsdag verder zou gaan, wat gelukt is. Ik heb ook vrij veel vrij genomen de week om weer even in balans te komen, de afgelopen weken was iets teveel moeten en werken en had niet genoeg volledige ontspannende tijd. Woensdag, op mijn vrije dag, ben ik ‘s middags naar de zolder gegaan om verder te gaan met het spel Okami. Ik vind het spel wonderbaarlijk leuk en zit zelfs te overwegen Okami te gaan streamen in de nabije toekomst.

Maandag heeft Björn zijn stream over geslagen. De stream van Robin liep te lekker om deze te laten onderbreken of mee te concurreren en daarnaast kwam Björn echt bekaf thuis en had de rust wel nodig. De dinsdag had ik moeite met mijzelf te focussen op maar iets, aangezien ik erg nerveus was voor mijn solo stream op het kanaal van Björn. Hoe meer ik mij voorbereidde, hoe minder voorbereid ik mij voelde. Al meteen met het begin van het spel had ik wat spijt in welk spel ik gekozen had, dit spel had een intro van bijna een uur van alleen maar tekst en filmpjes waardoor ik bang ben dat ik de kijkers redelijk heb laten vervelen. Ik merkte bij mezelf dat ik over mijn woorden struikelden en en kon ook vaak niet op de woorden komen die ik wilde gebruiken, maar het was een drukbezochte stream. Misschien zelfs de beste statistieken tot nu toe, natuurlijk de nieuwigheid en dat mensen benieuwd waren naar hoe ik het doen zou. Ik heb het in ieder geval naar mijn zin gehad met het streamen.
De woensdag is Björn weer gaan streamen en voor die tijd heb ik nog even naar de stream van Maverick gekeken. Ik heb mijn best gedaan mijn hoofd bij de latere stream van Björn te houden, maar dat was toch wel lastig gezien hoe saai het spel was dat hij aan het spelen was. Gelukkig kon ik nog net genoeg focussen om wel de conversatie van Björn zelf te blijven volgen.
Donderdag ging Maverick voor 24 uur online. De eerste uren heb ik oprecht gekeken, maar de rest van de tijd heeft hij aangestaan op mijn pc terwijl ik met andere dingen bezig ging. Aangezien hij om 15 uur klaar was met zijn 24 uur stream hadden Björn en ik besloten om die tijd te beginnen met onze coop stream van Borderlands 2. Het was leuk weer verder te spelen en ik heb wel wat leuke acties gezien, jammer genoeg dat onze wapenkist die veel waard zou zijn buiten ons bereik kwam te liggen.

De vrijdag zijn we redelijk bijtijds opgestaan zodat we ‘s morgens zo’n 6 dozen naar de kringloop konden brengen en nog even naar plein 60 konden gaan om wat zaakjes te regelen. We wilden op tijd terug zijn voor de coop stream. Tijdens de stream was Fenneke mij aan het texten met de vraag wat ik die avond zou doen. Naast dat Dominique langs zou komen besloot ook Fenneke die avond na onze stream er gezellig bij te komen. Fenneke is redelijk lang gebleven, zelfs Dominique was alvast naar bed gegaan en Fenneke overweegt om met ons mee te gaan doen in de danslessen wat mij erg leuk lijkt. Ik kijk er ondertussen wel weer naar uit een sessie Dungeons & Dragons te kunnen spelen, maar helaas was ook deze zaterdag geen tijd voor een sessie. Blijkbaar ga ik mijn dinnetje ook wat vaker missen aangezien ze met haar nieuwe baan soms op zaterdag moet gaan werken, plus dat de dansschool weer dansavonden plant op zaterdag dus het zal weer een heel stuk minder worden dat we elkaar buiten dansen zien.
De middag gingen Björn en ik naar Maverick voor zijn barbecue feest wat een verlate verjaardagsfeest inhield. Het was de bedoeling dat ik zou rijden, maar de schoenen die ik aan had zorgden op lange afstand ervoor dat ik het gevoel in mijn tenen begon te verliezen dus is toch Björn verder gaan rijden. Het feest heeft mij helpen herinneren wie ik ben. Er werden een hoop grappen gemaakt en ik durfde alsmaar niet mee te doen met de grappen maken. Vroeger werden mijn grappen nooit begrepen en ik hou zelf meer van de meer serieuze, diepgaande gesprekken met wellicht een gezonde discussie af en toe. Ondanks het gezellig was had ik daarom moeite mezelf op mijn gemak te voelen. Na haast in slaap te vallen in Björn zijn armen besloten we maar naar huis te rijden, we hadden nog wel een klein ritje te doen namelijk. Naast dat we op zondagmiddag pas wakker werden was het een erg rustig dagje. Björn is de rest van de dag bezig geweest met programmeren voor zijn streams en ik ben eerst verder gegaan met Okami en na het eten ben ik eindelijk weer wezen lezen, moet ik vaker doen, want het maakt me wel rustig.

© Janelin              13/07/2020

Eerder gepubliceerd op http://janelin.nl/?p=2216

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.

U kunt natuurlijk ook uw reactie achterlaten op de site van Janelin