De corona zet mij anders in de tijd. Bij ons in de familie is het saamhorigheidsgevoel hetzelfde als voorheen: hecht. We houden van elkaar, dat was vóór de crisis ook zo. Alleen is de focus onderling nu meer op dagelijks toezicht gericht. Hoe gaat het met jou? geldt in deze crisistijd dagelijks in plaats van periodieke knuffel. Ons nieuwe normaal is dat dagelijkse belletje, mailtje, even checken of er geen stress of gekke virus de kop opsteekt bij de dierbaren. Onze individuele hebbelijkheden staan in een ander lichtje: respect voor elkaars mening telt oprechter. De eigen mening voor eigen zelfvertrouwen telt minder zwaar dan het houden van elkaar. Gedeelde dagelijkse zorg is dubbele dagelijkse zorg. Die toegenomen praktische zorg voor welzijn is onthullend. Een nieuwe gewoonte in onze omgang.

Nu ik die gewoonte beschrijf, schept dat orde in dit crisisleven. Ruimte in je hoofd heeft met loslaten te maken. Go with the flow … beweeg mee met de stroom van het leven en kies daarbinnen steeds opnieuw je eigen richting. De uitdrukking “flow” slaat op die mentale toestand van creativiteit. In een flow voel je je sterk, alert en doe je moeiteloos je ding. Ben ik me bewust van vaardigheden, die zijn getraind, waardoor intuïtie in het creatieve proces een rol speelt?

Blijf ik trouw aan deze flow van creatief blikveld? Zorg ik voor balans in dit welzijn en laat ik zorgen tijdig los? Even de natuur in, de schoonheid zien van het levende groen? Even de buurt in: de mensen zien die achter de ramen net als ik, de crisis beleven, en hen vriendelijk groeten? Of helpen zo nodig? Zo kan ik de nieuwe balans vandaag in de samenleving vertrouwen.

Moge het welzijn van jong, volwassen en oud ieders juiste zorg oproepen. Moge eigen rolbesef in teamspirit bijdragen aan deze ongekende tijd van onzekerheden.

© Conchita Willems            17/06/2019

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.