Soms heb ik de neiging op vragen in te gaan die niet aan mij gesteld worden maar die ik toevallig opvang als deze gesteld wordt aan iemand anders. Zo zat ik laatste met mijn gezin in een restaurant en hoorde ik iemand aan een andere tafel aan de ober vragen wat er in de champignon soep zit, ik flapte er dus aan mijn tafel uit: “Champignons?” De man doelde ergens anders op maar de toon was al gezet aan onze tafel. Toen dezelfde persoon toch maar tomatensoep wilde begonnen wij op deze gezette toon over ons bestelde eten. In de pepersaus zullen waarschijnlijk wel pepers zitten en mijn man vulde aan dat in zijn zigeunersaus vast geen echte zigeuners zouden zitten.

De ober wist lekker mee te gaan met onze zeer flauwe humor wat alleen maar nog meer lol aan tafel betekende. Op het moment dat hij dan ook vroeg of wij de ijskaart nog wilden zien, reageerde mijn schoonzoon met de opmerking: “Ja, want we hebben er hier eentje die een kinderijsje wilt”. De man kwam later de bestelling opnemen, schreef als eerste uit zichzelf het kinderijsje op, denkend dat deze voor mijn schoonzoon was en vroeg daarop aan mijn man en mij: “En wat voor ijs willen de volwassenen?” Hierop schoten we allemaal in de lach en maakten hem duidelijk dat het kinderijsje juist voor mij bestemd was. Hij wist hier mooi op in te springen door aan te geven dat er die avond kinderdisco was, of ik daar ook nog heen wilde na het eten. Zodra ik de mascotte beker leeg had kwam hij die ophalen om even af te wassen voor mij zodat ik die ook mee kon nemen waarop ik het niet kon laten als een blij kind te reageren.

Na een heerlijke en gezellige maaltijd gingen wij afrekenen. We kregen muntjes waarmee je korting kon krijgen op diverse dingen van het park. Toen hij het winkeltje noemde keek hij mij aan en vertelde mij dat ik daar ook speelgoed kon kopen. Ik gaf een juichende reactie waarop hij nog even de mascotte van het park benoemde, dat er ook spulletjes daarvan in het winkeltje lagen. Vervolgens liep hij weg terwijl ik de rekening ging pinnen en kwam hij terug met een gum in de vorm van de mascotte vanuit de winkel voor mij. Ik heb hier enorm om kunnen lachen en wij gingen dan ook met een heel goed gevoel het restaurant uit naar ons huisje om de goede start van ons gezamenlijk weekend voort te zetten.

De beker met het gummetje hebben wij overigens aan het einde van ons weekend bij een huisje neergezet waar kinderen aanwezig waren, inclusief de muntjes voor korting.

© Petra van Harskamp                 20/05/2019

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.