Een mooi voorbeeld van ‘je verhaal veranderen’ is als je op reis gaat. Je laat de spullen waar je veel mee omgaat, thuis (keukenspullen, servies, stofzuiger, computer, zitbank, televisie, vergadertafel plus alle andere dingen op je werk) en je gaat andere dingen doen. Minder vaak schoonmaken. Meer foto’s maken. Meer buiten zijn om te wandelen, te feesten, te verkennen of om architectuur te bewonderen.

Vandaag is de schrijfopdracht om het verhaal van je dagelijkse werkdag te veranderen. Hoe jij het wil veranderen is aan jou. Wil je er een zombie verhaal van maken? Dat kon wel eens heel humoristisch worden. Of wil je er een sprookje van maken, waarin iedereen opeens in de kleding gaat van de hoogste kringen in de 19e eeuw? Veel zijde, kant, fluweel en chiffon; fijn!

Begin bij het begin: hoe wordt je wakker, waar ben je? Welk seizoen is het? Wat zie je om je heen? Welke dingen zijn er om je te wassen en aan te kleden? Hoe ziet de wc er uit? Wat eet je als ontbijt? Ga je daarna op weg? Hoe ziet dat eruit? Een karrespoor door de modder met hier en daar een ronde steen, zesbaansasfalt, of een straat met kinderkopjes?

Maak het beeldend, zodat we allemaal mee kunnen in jouw nieuwe verhaal.

 

© Door de Flines, met dank aan HJB voor de tekening van de vulpen.