Bij het recht om te zeggen wat je denkt, hoort de plicht om te denken wat je zegt.

Hoe je omgaat met het leven is ieders keuze. Jij bent uniek. Verwachtingen van anderen en het vergelijken met anderen, kunnen keuzes danig beïnvloeden. Door die beïnvloeding kunnen we de verbinding met ons innerlijk kompas kwijt raken. In zo’n geval sta je niet open om te luisteren in de actuele situatie. En zie je de ander als een concurrent, in plaats van een medemens. Alleen, in een wereld met rivalen kan er nooit vriendschap ontstaan. Wil je vrede en vriendschap, laat je denken zich niet richten op concurrentie en afgescheidenheid. Zelfvertrouwen bekrachtig je vanuit je hart, door je met diepste pijnen te verbinden. In welke wereld leef ik? We leven op dezelfde aarde, dus we leven in dezelfde wereld? Niets is minder waar. We ontmoeten contrasten. Zonder contrasten geen helderheid, zonder schaduw geen licht, zonder dalen geen pieken, zonder verdriet geen blijdschap. Contrasten maken het leven uitdagend en mooi tegelijkertijd. De uniekheid van die ander is dat contrast dat jij nodig hebt, en visa versa. De ervaring van het prettige en onprettige zijn nodig om te ontdekken wat ik vind. Pijn en angst zijn nodig om dichter bij liefde te komen.

Mogen we onze innerlijke en buitenwereld meer en meer op elkaar afstemmen. Net als je bij schakelen bij autorijden bewust kiest hoe te acteren op de autoweg. Opdat keuzes tijdens verschuivingsmomenten in actuele situaties vanuit ons hart worden genomen.

Ontdek liefde en vertrouwen in het moment. En ervaar eenheid met jezelf, omarm elkaars uniekheid én elkaars contrasten. Let je op? In de familie, in de buurt, in de woonplaats …

© Conchita Willems            29/06/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.