Het is goed om je beperkingen te kennen. Dankzij je beperkingen kun je groeien. Dit is van toepassing op veel facetten van het leven. Beperkingen geven je de gelegenheid om innerlijk te groeien. Niemand is uitgeleerd. Ervaren en groeien is de focus op jezelf richten. Daardoor ontwikkel je je innerlijke kracht. Door louter je aandacht te richten op de omgeving verlies je kracht, verlies je je in de wereld. Let eens op je aandacht. Richt die zich op je gevoel, je emoties? Op je zienswijze en handelingen? Dan kun je je aandacht juist richten vanuit je zelf op de omgeving! Op jouw bijdrage aan het leven, in de dagelijkse praktijk.

En nu zijn de meesten van ons gedwongen te vertragen, te verstillen. En nu dat toch zo is, is de grote vraag: wat doe ik er mee? En wat doen we er met z’n allen mee? De vele hartverwarmende initiatieven in de samenleving spreken voor zichzelf. Als je gezond bent, heb je 1000 wensen. Als je ziek bent heb je maar 1 wens …

Heel veel sterkte voor de mensen die ziek zijn of een naaste hebben die ziek is. Voor alle anderen: ik hoop dat de verstilling je helpt om wat beter om te gaan met de huidige omstandigheden. Het helpt mij in elk geval om dit met je te delen.

© Conchita Willems            23/03/2020

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.