BV; eigen foto

De mannen van de plantsoenendienst, wat je natuurlijk de mensen van de groenvoorzieningen moet noemen in verband met de gender- en de anti-discriminatie-problematiek, hebben in ongeveer zes ronden alle lage struiken en laaghangende takken rond ‘het veldje’ gesnoeid. Daar zal ongetwijfeld een plan achter zitten, maar het lijkt op werktherapie en ondoordacht afzagen. De aanzet komt natuurlijk uit de computer van de dienst die daarover gaat, die dus geen plantsoenendienst meer heet maar groenbeheer of zo.
Die dienst is digitaal ook niet goed te vinden. Verstoppertje spelen kunnen ze in het virtuele stadhuis heel goed. Voor de lieve kinderen die dit oude spelletje willen spelen, is dit de komende paar jaar uitgesloten. Tussen de paar bomen door die er nog staan zie je het bos niet meer.
Het ziet er allemaal wat overdreven uit. Indrukwekkende pakken, hoofd- oor- en oogbescherming, de nieuwe vrachtwagen met dubbele cabine, het zenuwachtige geknipper van de oranje waarschuwingslichten rondom. Die vrachtwagen is ook een soort praathuis en veel gebruikt om te overleggen en pauze in te lassen om de zware ‘shifts’ te verteren. Waarom er zo drastisch gesnoeid moest worden is niet aangegeven en ik heb het niet gevraagd.
Duidelijk is dat mensen in dienst van de overheid verstoppertje kunnen spelen met woorden, wetten en daden. De kindertjes moeten de komende jaren maar iets anders bedenken. Verstoppen kunnen ze zich niet meer. Jammer, want dat rennen naar de buut is gezond, iets wat ouderen figuurlijk wat minder zouden kunnen doen. Ik bedoel: het doel heiligt de middelen, maar daar moet je dan geen generatie bij overslaan als het even kan.

© Chris Wolters          17/04/2019

 

Wilt u reageren op dit bericht? Gebruik dan de optie ‘Geef een reactie’ hieronder.

NB
Uw mailadres, nodig om de reactie te versturen, wordt niet zichtbaar weergegeven en blijft expliciet alleen bekend bij het Nederlands Blog Initiatief. Hierop is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Uw reactie wordt niet direct weergegeven; deze wordt eerst beoordeeld door het Nederlands Blog Initiatief.